Senior jurist privacyrecht

Deel deze vacature:

Senior jurist privacyrecht
30 – 40 uur | Delft

Privacy bewaken in een onderwijsomgeving die bruist van innovatie. Hoe mooi is dat? Help als senior jurist privacyrecht bij de TU Delft de gegevens van duizenden studenten, medewerkers en andere betrokkenen te beschermen.

Functieomschrijving
Op onze campus werken ongeveer 27.000 studenten en 6.000 medewerkers aan grensverleggende wetenschap. Jouw rol hierin als senior jurist privacyrecht? Je adviseert universiteitsbreed over de bescherming van persoonsgegevens en ondersteunt bij het AVG-compliant inrichten van onderwijs en onderzoek. Door de grote variëteit in werkzaamheden is dit een dynamische baan, waarbij je betrokken wordt bij vrijwel alle aspecten van onderwijs en onderzoek aan onze inspirerende toonaangevende universiteit.

Je ondersteunt het college van bestuur, onze faculteiten en de directies bij actuele privacyvraagstukken, zoals cameratoezicht en het in gebruik nemen van nieuwe (onderwijs)software. Daarbij stel je passend intern beleid op en help je dit – na vaststelling – te implementeren. Je adviseert over (verwerkers)afspraken met derde partijen en het AVG-compliant gebruiken van de gegevens van studenten, medewerkers en onderzoeksdeelnemers. Ook begeleid je de uitvoering van DPIA’s en de afhandeling van AVG-verzoeken. Kortom, jij draagt bij aan een sterke basis voor privacy binnen de TU Delft.

Aangezien privacyvraagstukken belegd zijn bij twee directies (Legal Services en ICT), maak je deel uit van de afdeling Legal Affairs (bestaande uit  vijftien juristen met diverse expertises, verdeeld over 3 clusters) en ben je lid van het privacyteam, waarin privacy officers vanuit de directie ICT samenwerken met juristen vanuit de directie Legal Services. Daarnaast werk je nauw samen met de Chief Privacy Officer en de Functionaris Gegevensbescherming. Je kunt dus rekenen op een enthousiaste groep collega’s met verschillende expertises. Elke week bespreken we nieuwe trends en ontwikkelingen en we hebben regelmatig overleg over onze strategie en voortgang. Dat doen we gedeeltelijk op kantoor en gedeeltelijk vanuit huis. Door de digitale mogelijkheden blijven we daarbij ook vanuit huis goed met elkaar in contact.

Een open en stimulerende omgeving, waarin alle ruimte is voor jouw initiatief!

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma Nederlands recht.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als jurist.
 • Je hebt uitstekende kennis van privacyrecht en -regelgeving (waaronder de AVG/UAVG).
 • Je hebt ervaring in het samenwerken met veel verschillende (juridische) professionals en kunt je goed inleven in de belangen binnen een bestuurlijke organisatie.
 • Je kunt collega’s op alle niveaus op een prettige, integere en deskundige manier adviseren.
 • Je kunt juridische vraagstukken vanuit diverse invalshoeken bekijken en hiervoor klantgerichte en praktische oplossingen bedenken.
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 30-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 12 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 4.814,- en een maximum van € 6.181,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

TU Delft
De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst – Legal Services
De directie Legal Services draagt bij aan het borgen van de zgn. legal, risk & compliance accountability van TU Delft. Een belangrijke taak is het leveren van strategisch advies en operationele ondersteuning op juridisch en veiligheidsgebied aan het College van Bestuur, de faculteiten en de Universiteitsdienst. TU Delft bundelt binnen de directie Legal Services vijf onderdelen die samen zorgdragen voor een brede ondersteuning: Legal Affairs, Intellectueel Eigendom/Octrooien, Contractmanagement, Projectmanagement en Integrale Veiligheid.

Additionele informatie
Wil je meer informatie over de functie en sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Ellen Hoogland, Manager Legal Affairs , via 06-81746809 of e.f.hoogland@TUDelft.nl.

Sollicitatieprocedure
Heb je interesse? Upload uiterlijk 23 januari 2023 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van de sollicitatiebutton.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 januari 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Locatie

Delft

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. €6.181,-
Scroll naar boven