Provincie Zuid Holland zoekt een

Senior jurist Ruimtelijke Ordening

Ben je dol op complexe juridische puzzels en heb je een beeld van hoe de toekomstige leefomgeving in onze provincie eruit moet komen te zien? Als je droomt in zoneringen, bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen, dan is deze vacature jouw gouden kans om je talent te laten schitteren!

Deel deze vacature:

Ben je dol op complexe juridische puzzels en heb je een beeld van hoe de toekomstige leefomgeving in onze provincie eruit moet komen te zien? Als je droomt in zoneringen, bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen, dan is deze vacature jouw gouden kans om je talent te laten schitteren! Je adviseert collega’s over de implementatie en werking van de Omgevingswet en de toepassing van het ons omgevingsbeleid in ruimtelijke procedures. Jouw kennis is hard nodig!

Senior jurist Ruimtelijke Ordening

Den Haag | 32 – 36 uur | Ruimtelijke ordening / Planologie / Vastgoed | Hbo, Wo | Salarisschaal 12 | € 4.466 – € 6.323

Dit ga je doen
Onze omgeving blijft continu veranderen, waardoor we ons omgevingsbeleid voortdurend moeten aanpassen. We houden hierbij rekening met de samenhang tussen verschillende sectoren, zoals mobiliteit, wonen en natuur. Het is een complexe puzzel waar de belangen groot zijn. Daarom kunnen wij de expertise van een ervaren jurist goed gebruiken.

En gelukkig ben jij daar! Want jij geeft juridisch advies over de toepassing van het provinciale omgevingsbeleid in gemeentelijke bestemmingsplannen of andere ruimtelijke plannen. Je vertegenwoordigt de provincie in juridische procedures en je adviseert over het te ontwikkelen omgevingsbeleid. Bijvoorbeeld een beroepszaak bij de Raad van State vanwege een bestemmingsplan dat in strijd is met het provinciale omgevingsbeleid. Ook onderzoek je de mogelijkheden voor het inzetten van wettelijk instrumentarium ter uitvoering van dat beleid. Zoals bijvoorbeeld zienswijzen en reactieve interventies. Soms begeleid je de afwikkeling van planschadeverzoeken of nadeelcompensatie. Een verzoek om nadeelcompensatie vergt altijd nader onderzoek, naar de feiten, de juridische duiding, de omvang van de schade en of de schade veroorzaakt wordt door een activiteit van de provincie. Aan de hand van het onderzoek moet een besluit worden genomen of tegemoetkoming aan de schade in de rede ligt of niet.

Je werkt in deze functie dicht op het politieke hart. Zo komt het geregeld voor dat je bestuurlijke besluitvorming en adviezen toelicht bij de gedeputeerde. Je werkt daarbij nauw samen met de andere juristen omgevingsrecht, met de collega’s die ruimtelijke plannen begeleiden en met beleidsvelden als Wonen, Energie, Natuurbescherming en Economie. Zo leer je veel van de verschillende beleidsvelden waar de provincie actief op is.

Benieuwd hoe het werk als jurist in het ruimtelijk domein eruit ziet? Lees hier het verhaal van onze collega Roya.

Dit maakt de functie interessant

 • Je werk is afwisselend omdat ons beleid continu in ontwikkeling is;
 • Je werkt zowel op beleidsinhoud als uitvoering en proces;
 • Er is veel ruimte voor eigen initiatief;
 • Je werkt dicht op het politieke hart;
 • Wij werken hybride, zowel op kantoor als vanuit huis. Je krijgt daarom veel vrijheid in hoe je je werk indeelt en wanneer en waar je het werk doet.


Dit is jouw profiel
Je weet hoe je verschillende belangen in een goed proces bij elkaar brengt en dit helder uitdrukt. Zo vermijd je juridisch jargon en kun je wetteksten vertalen naar concrete toepassingen. Je bent bekend met het functioneren van het openbaar bestuur en de daarmee samenhangende besluitvormingsprocedures. Ook leg je gemakkelijk contact waardoor je snel de samenwerking opzoekt met collega’s en externe partners.

Daarnaast neem je het volgende mee:

 • Een afgeronde juridische opleiding op academisch niveau;
 • Minimaal 5 jaar gerelateerde werkervaring;
 • Actuele kennis over de Omgevingswet;
 • Kennis over en ervaring met de toepassing van de Wro en Awb;
 • Affiniteit met ruimtelijke ordening, planologie en de fysieke leefomgeving.


Dit bieden we

 • ​​​​​​Salarisniveau: Salarisschaal 12
 • Maandsalaris exclusief IKB: min. € 4.466 – max. € 6.323
 • Jaarsalaris inclusief IKB: min. € 65.590 – max. € 92.853
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3% tot aan het einde van je schaal
 • Dienstverband: Tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast
 • Minimum aantal uur: 36

Daarnaast krijg je:

 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je onder andere inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris;
 • De mogelijkheid om thuis je werkplek goed in te richten. Denk aan een bureau, beeldscherm en andere voorzieningen;
 • Een persoonlijk budget voor duurzame inzetbaarheid van € 5.000,- per 5 jaar. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie;
 • De ruimte om je werkweek flexibel in te delen. Samen met je collega’s bepaal je waar je werkt. Deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Dat geeft een goede werk- privébalans;
 • Bij ons is een fulltime werkweek 36 uur. Wil je meer werken? Dat kan in overleg, met een maximum van 40 uur. Je bouwt dan wekelijks extra verlof op.

Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

Hier ga je werken
Je komt te werken in het team van juristen binnen het domein Ruimte. Het team bestaat uit drie personen met de expertise ruimtelijk bestuursrecht. Er vindt wekelijks een inhoudelijk afstemmingsoverleg plaats en om de week is er een overleg over teamontwikkeling.

Over de provincie
De provincie Zuid-Holland is niet alleen een mooi stukje Nederland, maar ook een interessante overheidsorganisatie. Als middenbestuur zitten we letterlijk tussen de Rijksoverheid en de gemeenten in. Praktischer dan het Rijk en een grotere scope dan een gemeente. Groot genoeg om echte impact in de regio te maken en klein genoeg voor korte lijnen, een platte organisatie en veel ruimte voor eigen inbreng van medewerkers. Samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners werken we aan oplossingen. Werken bij de provincie betekent dat jij hier een rol in speelt.

Als werkgever hebben wij vertrouwen in onze mensen en hun expertise. We zorgen goed voor je en je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Maar je moet het wel zelf willen regelen en zelf keuzes durven maken. De kaders zijn niet altijd duidelijk. Je moet bij ons een beetje van zwemmen en persoonlijke ontwikkeling houden. Ook hechten we veel waarde aan diversiteit en inclusie. We streven naar een organisatie waarin iedereen zich veilig en thuis voelt, ongeacht afkomst, gender, seksuele oriëntatie, religie, leeftijd, sociaaleconomische achtergrond of arbeidsvermogen. Om die reden moedigen we iedereen aan te solliciteren die zich kan identificeren met het vacatureprofiel hierboven.

Sollicitatieprocedure
Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Jaap Jeroen Kreeft via 06-50083989. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je met corprate recruiter Lauren Riethoff bellen of appen op 06-50171507.

Direct solliciteren? We zien je sollicitatie graag tegemoet via onze sollicitatiepagina.

Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de vacature eerder sluiten. Wacht daarom niet te lang en reageer!

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) werving – en selectiebureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 14 maart 2024
Verloopdatum: 14/03/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

4.466 - € 6.323
Scroll naar boven