Gemeente Altena zoekt een

Senior Jurist Vergunningen

Deel deze vacature:

Jouw werk

Als senior juridisch adviseur vergunningen geef je samen met collega’s juridisch advies aan het management, het bestuur en betrokken afdelingen. Hierbij ligt de nadruk op de omgevingsvergunning. Het behandelen van (premature) bezwaar- en beroepschriften, het opstellen van verweerschriften en pleitnota’s en het vertegenwoordigen van het bevoegd gezag bij de behandeling van procedures behoort tot je functie. Daarnaast ben je een ervaren adviseur en vind je het leuk om junior adviseurs op het sleeptouw te nemen, om ze ‘on the job’ het vak te leren.

 • Je bent de juridische vraagbaak voor de integrale vergunningverleners en juridisch adviseurs.
 • Je draagt zorg voor de juridische kwaliteitszorg van de processen en beslissingen en bewaakt de kwaliteit van de vergunningen en correspondentie.
 • Je kunt de juridische kwaliteitszorg en de effectiviteit daarvan naar een hoger plan tillen.
 • Je onderhoudt contacten met partijen/belanghebbenden en zorgt voor afstemming.
 • Als senior jurist vergunning ben je verantwoordelijk voor het integraal samenbrengen van verschillende teams bij complexe juridische vraagstukken op het gebied van vergunningverlening.

Over jou

Allereerst ben je een betrokken collega en in staat om belangen van organisaties, inwoners en gemeente met elkaar te verbinden. Uiteraard heb je in de volle breedte juridische kennis van het omgevingsrecht en de omgevingswet. Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig, je bent een overtuigend pleiter en je hebt een vlotte pen. Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit, goede adviesvaardigheden en je hebt ruime ervaring in het toepassen van mediation vaardigheden. Je beweegt je soepel in een organisatie die continu in ontwikkeling is en waarbij keuzes ook weer kunnen veranderen.

 • Als senior juridisch adviseur beschik je over minimaal een HBO werk- en denkniveau evenals een afgeronde juridische opleiding en ruime ervaring als juridisch adviseur met aandachtgebied vergunningen.
 • Je hebt aantoonbare kennis en recente ervaring op het gebied van omgevingsrecht, Wabo, Awb en bijzondere wetgeving.
 • Je hebt een proactieve houding in je denken en doen, je hebt het lef om initiatief te nemen, je kan creatief meedenken en met plezier toewerken naar (gezamenlijke) oplossingen ter voorkoming van juridische procedures.
 • Je bent een verbinder en kan mensen enthousiasmeren. Je gaat voor kwaliteit, kunt prima integraal werken om te komen tot oplossingen en het afronden van zaken.

Over ons

Altena is een veelzijdige en jonge gemeente op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. Een prachtig gebied met groen, water, innovatieve landbouw, ondernemerschap en de op één na grootste binnenvaarthaven van Nederland. We zijn een ambitieuze gemeente die zich na twee jaar door ontwikkelt. De vraagstukken voor het landelijke gebied zijn groot, daarom investeren we in nog meer kwaliteit en versterking van onze organisatie. De komende jaren gaan we een paar duizend woningen bouwen, de A27 verbreden, de binnenhaven uitbreiden én willen we een duurzame en natuur inclusieve gemeente zijn. Er is bij Altena veel ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat jij uitdaging en waardering vindt in je werk, want jouw werk doet ertoe! Samen met onze 400 bevlogen collega’s kan jij je inzetten voor de inwoners en de ondernemers van de gemeente.

“Binnen team Publiek houden 14 collega’s zich bezig met vergunningverlening. Hun werkzaamheden zijn divers en variëren van het informeren van inwoners en ondernemers tot het verlenen van een vergunningen, van administratieve ondersteuning tot het schrijven van verweerschriften. Onze ambitie is de kwaliteit van onze producten, en de totstandkoming daarvan, op een niveau te brengen dat klachten en bezwaarschriften tot het verleden gaan behoren. Wij zoeken daarom een collega die kan opereren op het snijvlak van juridische processen en dienstverlening.”

Mia Groenenberg – Bouman, Teammanager Publiek

Wat bieden wij jou?

We belonen je graag voor je inzet. Want jij maakt bij ons het verschil! Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers met volop ruimte voor eigen initiatief, het ontwikkelen van talenten en een optimale balans in werk en privé.

De arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Een salaris van minimaal €3.561,- en maximaal €5169,- (schaal 11) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.
 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt opleidingen en cursussen volgen via onze Altena Academie.
 • Een zakelijke telefoon (iPhone) en een laptop.
 • Flexibele werktijden en een sociale werksfeer.
 • Een fijne plek om vanuit huis te werken is belangrijk. Vooral in deze tijd. Je kan bij ons gebruik maken van ergonomische kantoorartikelen voor een thuiswerkplek. Dit zal in bruikleen zijn.
 • Je krijgt 22,4 vakantiedagen bij een 36-urige werkweek. Op basis van je leeftijd krijg je extra vakantiedagen vanaf 30 jaar.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Je kan hiermee bijvoorbeeld extra vakantiedagen opnemen. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet!
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ABP-keuzepensioen en uitstekende verlofregelingen.
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij gelijkblijvende omstandigheden.

Klinkt goed toch?

Kom jij bij ons het verschil maken? Solliciteer dan direct! Stuur je cv en motivatie vóór 23 januari 2022 in via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Wij volgen de adviezen van het RIVM in verband met de coronacrisis. De eerste gespreksronde zal digitaal plaatsvinden via Microsoft Teams op … 2021. Een eventueel tweede gesprek zal plaatsvinden op het gemeentehuis in Almkerk. Mocht je worden uitgenodigd voor een gesprek zal je van ons uitgebreide informatie ontvangen over deze werkwijze.

Voor vragen over de inhoud van de functie of het sollicitatieproces kan je contact opnemen met Mia Groenenberge, teammanager via 0183-516400 of m.groenenberg@gemeentealtena.nl.

Acquisitie door recruitmentbureaus en zzp’ers: we waarderen je enthousiasme en vinden het fijn dat je met ons wilt meezoeken naar de juiste kandidaat voor deze vacature. We vullen deze functie echter zelf in. In andere gevallen zal de vacature op Flexwestbrabant.nl (DAS) worden gepubliceerd.

Route door Altena

Gemeente Altena is qua oppervlakte de grootste gemeente van Brabant. Altena heeft groen, water, innovatieve landbouw, ondernemerschap en de op een na grootste binnenvaart haven van Nederland. Heb jij interesse in een van de vacatures of ben je nieuwsgierig geworden naar onze gemeente dan nodigen we je graag uit voor een mooie tour door de gemeente. In bijgevoegde link vind je een route die je leidt naar de mooiste plekjes in onze gemeente.

Door te klikken op de plaatjes in deze route krijg je een filmpje te zien waarin een van onze collega’s je wat vertelt over de plek waar je staat. Zo zie je niet alleen de veelzijdigheid van onze gemeente maar leer je meteen meer over de projecten en ambities die onze gemeente heeft. Deze tour kan je de komende weken op elk gewenst moment rijden, wanneer het jou uit komt. Veel plezier! Bekijk de route op (https://www.werkenbijgemeentealtena.nl/wp-content/uploads/2021/05/Kaart-Route-door-Altena-sm.pdf)

Trefwoorden: Jurist, vergunningen, fulltime, Almkerk, HBO, juridisch, juridisch adviseur, omgevingsrecht, Wabo, Awb, ervaren

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 24 december 2021
Verloopdatum: 23/01/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Almkerk

Salarisindicatie

minimaal €3.561,- en maximaal €5169,-
Scroll naar boven