Alliance Healthcare Nederland zoekt een

(Senior) Legal counsel

Alliance Healthcare Nederland is de dienstverlener en partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van onze klanten vormen daarbij de verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij om continu te anticiperen en mee te bewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Deel deze vacature:

Voor ons hoofdkantoor in Veghel zijn wij op zoek naar een enthousiaste, pragmatische en ervaren

(Senior) Legal counsel

32-40 uur

Wat verwachten wij van jou?

Als senior Legal Counsel maak je deel uit van een informele, innovatieve organisatie en werk je zeer nauw samen met de business en ben je de sparringpartner van enkele business units.

Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • het opstellen, beoordelen en (uit)onderhandelen van diverse commerciële overeenkomsten (waaronder koop en verkoop, franchise en aanbestedingen) en algemene voorwaarden;
 • het opstellen, beoordelen en (uit)onderhandelen van diverse IT (gerelateerde) overeenkomsten
 • het adviseren over (de gevolgen van) en het implementeren van nieuwe relevante wet- en regelgeving;
 • het adviseren over productontwikkeling;
 • het ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van procedures en processen binnen de organisatie;

Je bent in staat volledig zelfstandig te werken en je adviseert over een variëteit aan juridische vraagstukken. Je vindt het normaal om op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau te werken. Je beschikt over voldoende business sense om waar nodig op het juiste moment te handelen.

Je werkt nauw samen met de andere senior legal counsel en rapporteert aan de Legal en compliance Director.

Wie zoeken wij?

Je bent een ervaren professional die zich als ondernemende bedrijfsjurist snel thuis voelt in een nieuwe (complexe) werkomgeving. Je bent een teamspeler en een stevige gesprekspartner. Je bent stressbestendig, hebt een ‘hands-on’ mentaliteit en presteert het beste in een ondernemende, commerciële en ambitieuze organisatie.

Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde opleiding Nederlands recht;
 • minimaal 5-10 jaar relevante werkervaring, opgedaan als advocaat en/of legal counsel, bij voorkeur in een internationale omgeving;
 • aantoonbare, stevige ervaring met het algemeen verbintenissen- en commercieel contractenrecht alsmede ondernemingsrecht. Kennis/ervaring met IT en privacy is een pre;
 • uitstekende drafting skills;
 • ervaring met en/of kennis van franchise, retail en/of de farmaceutische branche is een pre;
 • sterke communicatieve vaardigheden en een pragmatische aanpak;
 • uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Minouke Sonneville (Legal en compliance Director Alliance Healthcare Nederland) via 06 52 57 16 99 of Marius van den Enden (HR Business Partner) via marius.van.den.enden@alliance-healthcare.nl of 06-38 98 91 19.

Solliciteren

Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je cv en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van AmerisourceBergen, een wereldwijd actieve farmaceutisch gedreven onderneming die zich richt op gezondheid en welzijn. In de Nederlandse organisatie werken ca. 1900 medewerkers bij Alliance Healthcare (farmaceutische groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alcura Apotheek (ziekenhuis verplaatste zorg), Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening) en Stephar (parallel import/ export geneesmiddelen). Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 14 juni 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Veghel

Provincie

Noord-Brabant
Scroll naar boven