Gemeente Amsterdam zoekt een

Senior medewerker erfpacht- en contractbeheer

Wil jij een juridische rol met echte maatschappelijke impact? Dan is deze uitdagende positie binnen het erfpachtdomein perfect voor jou!

Deel deze vacature:

Senior medewerker erfpacht- en contractbeheer
24-36 uur | Amsterdam/ Hybride

 • Wil jij een juridische rol met echte maatschappelijke impact? Dan is deze uitdagende positie binnen het erfpachtdomein perfect voor jou! Erfpacht staat momenteel hoog op de agenda in zowel de politiek als het bestuur en jij hebt de kans om hierin een cruciale rol te vervullen!
 • Werken bij de Gemeente Amsterdam betekent werken aan de toekomst van onze prachtige hoofdstad. Je werkt op een fantastische locatie, vlak bij de grachtengordel, hartje Amsterdam, gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de metro en de tram zijn voor de deur.
 • Bij ons draait het niet alleen om werk, maar ook om jouw welzijn en ontwikkeling. We hechten veel waarde aan diversiteit, inclusie en vitaliteit. Daarom bieden we flexibele werkmogelijkheden zoals parttime en hybride werken en streven we naar een teamcultuur waarin samenwerking centraal staat. Bij ons krijg je de ruimte om een goede balans te vinden tussen werk en privé.
 • En het beste nieuws? Jouw groei en ontwikkeling zijn voor ons net zo belangrijk als voor jou! Als je ambitie hebt om door te groeien, bijvoorbeeld naar de rol van Teammanager of Coördinator, dan staan wij klaar om samen met jou te kijken naar jouw doelen en hoe wij jou daarbij kunnen ondersteunen. Klaar om de volgende stap te zetten? Sluit je aan bij ons team en laat Amsterdam jouw podium zijn voor succes!

De functie
Voor de afdeling Erfpacht & Uitgifte zijn we op zoek naar een senior medewerker erfpacht- en contractbeheer die aan de slag gaat met complexe dossiers waarbij erfpachters zich niet (volledig) houden aan de erfpachtvoorwaarden. Daarnaast vertegenwoordig je de afdeling naar de rest van de organisatie.

Je werkt cross functioneel samen met andere afdelingen binnen de directie Grond & Ontwikkeling en ook met externe belanghebbenden zoals notariaten en Het Kadaster. Je neemt deel aan werkgroepen waarin we gezamenlijk nadenken over het optimaliseren van onze werkprocessen en het bevorderen van efficiënte samenwerking. Wij vinden jouw kijk hierop belangrijk. Je adviseert en informeert op het gebied van erfpachthandhaving richting je collega’s, het management en de erfpachter en diens vertegenwoordiger.

Is geen erfpachtvraagstuk jou te gek of te complex? En help je graag mee aan de ontwikkeling van de afdeling en jouw collega’s? Lees dan verder!

Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Jij draagt de verantwoordelijkheid voor de meest complexe dossiers, waaronder nieuwe en unieke casussen die nog niet eerder zijn voorgekomen. Je zet je in om op juridisch gebied alles uit te zoeken en te voltooien. Je geeft het juiste advies, waarbij je de consequenties goed overziet. Jouw vermogen om vooruit te denken komt hierbij goed van pas.
 • Als je contractbreuk vaststelt, dan ben je van A tot Z dossiereigenaar. Je bent op jouw dossier het eerste aanspreekpunt.
 • Dossierbehandeling is maatwerk, afhankelijk van de juridische mogelijkheden in de situatie start je een hersteltraject, vorder je namens de gemeente nakoming van de erfpachtvoorwaarden of draag je een dossier over voor het overeenkomen van een nieuw erfpachtcontract. In een uiterst geval leg je een boete op.
 • Je leest mee met processtukken en andere brieven van de juristen en de huisadvocaat.
 • Je weet knelpunten te signaleren en deze in heldere bewoordingen bij de coördinator en het management neer te leggen. Je bent voor hen sparringpartner.
 • Jouw kennis en ervaring zijn cruciaal voor de kennisoverdracht richting het team. Je werkt nieuwe junior en medior collega’s in en je leidt de wekelijkse afdelingsoverleggen met ca. 10 jonge collega’s (medior en junior erfpachtbeheerders). Je kijkt dossiers na die behandeld zijn en begeleidt je collega’s in de verdere behandeling van het dossier.

Hier ga je aan de slag
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

De afdeling Erfpacht en Uitgifte (E&U) valt onder de Directie Grond & Ontwikkeling (G&O) en is verantwoordelijk voor het zorgvuldig, klantgericht en transparant uitvoeren en vormgeven van het Amsterdamse erfpachtstelsel. Jaarlijks wordt er grond in erfpacht uitgegeven voor enkele honderden miljoenen euro’s. Deze contracten worden door de afdeling administratief, juridisch en financieel beheerd en waar nodig worden deze contracten aangepast. Het gaat inmiddels om meer dan 280.000 erfpachtcontracten, jaarlijkse canoninkomsten van ca. € 150 miljoen en een balanstotaal van ca. € 8 miljard.

Op deze afdeling kom je te werken in een team met zo’n 280 gedreven collega’s, verdeeld over

3 verschillende onderdelen. Reken op een warm ontvangst met een fijne inwerkperiode. Wij zijn vooruitstrevend en hebben aandacht voor automatisering en digitalisering, zodat we ons werk zo goed mogelijk kunnen doen. We werken hard op de afdeling, maar er is ook tijd voor plezier. We organiseren regelmatig events waar je je collega’s beter leert kennen.

Dit breng je mee
Voor deze functie Senior medewerker erfpacht- en contractbeheer beschik je over:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in een juridische richting.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een juridische omgeving, bij voorkeur binnen het notariaat of advocatuur.
 • Aantoonbare ervaring met vastgoedpraktijk, het opstellen en afhandelen van aktes.
 • Aantoonbare kennis van en/of affiniteit met erfpacht is een pre.
 • Je draagt proactief bij aan de verbetering van onze werkprocessen, bent vooruitziend en je anticipeert op ontwikkelingen, vragen of behoeften.

Aan competenties breng je mee:

 • Omgevingsbewustzijn: Laat blijken goed geïnformeerd te zijn over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke, politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en weet deze effectief te benutten voor de eigen functie of organisatie.
 • Relatiebeheer: Bouwt persoonlijke relaties op met klanten en andere contactpersonen, onderhoudt en benut ze.
 • Initiatief: Onderneemt zelfstandig actie. Signaleert kansen en zet deze om in verbeterings- en vernieuwingsacties, die bijdragen aan betere organisatieprestaties.
 • Overtuigingskracht: Oefent, op basis van persoonlijk overwicht, invloed uit op mensen en situaties, gericht op acceptatie en het overwinnen van weerstanden. Communiceert ideeën duidelijk en stellig.

Dit bieden we jou
Als Senior medewerker erfpacht- en contractbeheer kom je ons 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

 • Een bruto maandsalaris van € 4.211,- tot € 5.997,- (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd als je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij de gemeente Amsterdam.
 • Als je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer voor reizen met de auto, € 0,15 per kilometer voor reizen met de fiets en € 0,21 per kilometer voor reizen met het OV. Dit geldt tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand en voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt.
 • Voor thuiswerkdagen ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA).

Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we jouw sollicitatie graag uiterlijk 26 mei via de ‘direct solliciteren’ button.
 • Wij ontvangen graag je motivatie, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.
 • De selectieprocedure bestaat uit een cv/brief ronde en een gespreksronde. We hebben een selectiecommissie van 3 personen samengesteld, bestaande uit de leidinggevende, een P&O adviseur en een directe collega met wie je zult samenwerken.
 • Sluit jouw cv aan bij de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
 • De gesprekken vinden fysiek plaats op onze kantoorlocatie Weesperplein 8 te Amsterdam.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 6 mei 2024
Verloopdatum: 26/05/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

€ 4.211,- tot € 5.997,-
Scroll naar boven