Provincie Zuid Holland zoekt een

Senior Woo jurist

Deel deze vacature:

Spreken de thema’s integriteit en openbaarheid jou enorm aan? Wij zijn op zoek naar een bewaker die ons transparante imago hooghoudt. Iemand die zelfs bij de meest gevoelige Woo-verzoeken van aanpakken weet. Heb jij gevoel voor politiek-bestuurlijke zaken en kennis van de Wet open overheid? Dan komen we graag met jou in contact!

Dit ga je doen
In deze functie ga jij aan de slag met de verzoeken op grond van de Woo. Je analyseert en toetst het verzoek aan de hand van de uitzonderingsgronden van de Woo en bereidt de besluitvorming voor. Je denkt hierbij per verzoek goed na over de politieke gevoeligheid, complexiteit en eventuele geheimhouding. Om voor deze thema’s een goede inschatting te kunnen maken, heb je regelmatig contact met de relevante beleidsafdelingen. En indien nodig, de verantwoordelijke bestuurder. Je houdt de beslistermijnen nauwlettend in de gaten. Als het voorkomt dat de informatievoorziening stagneert, spring jij in. Je trekt de betreffende collega’s of externen aan hun jasje zodat het verzoek op tijd een opvolging krijgt. Daarnaast vertegenwoordig je de provincie ook in bezwaar- en beroepszaken die zijn ingesteld tegen Woo-besluiten.

Je hebt te maken met diverse overheden en externe partners. Dat kunnen andere overheden zijn zoals het Rijk of gemeenten, of private partijen waarmee de provincie bijvoorbeeld een project voorbereidt of uitvoert. In dergelijke gevallen zorgen wij bij Woo-verzoeken namelijk voor de afstemming over openbaarheid of beroep op uitzonderingsgronden. Soms woon je ook interprovinciale of Rijksbrede overleggen bij over Woo-zaken en beleidsvraagstukken.

Gelukkig doe je dit niet in je eentje, maar werk je in teamverband. Je bent een vraagbaak binnen het team en je begeleidt de mediorjuristen en de ondersteunend medewerker waar nodig. Ook houd je je bezig met beleidsmatige vraagstukken op het gebied van de Woo. Om het bewustzijn van de organisatie over openbaarheid en de Woo te vergroten, geef je samen met andere teamleden workshops. Zo draag je bij aan het versterken van kennis binnen de organisatie. Ook houd je de relevante jurisprudentie van de Woo bij. Je participeert zo nodig ook bij vraagstukken over openbaarheid in relatie tot andere wettelijke ontwikkelingen op het gebied van digitale overheid en toegankelijkheid. Zo speelt er veel op het onderwerp digitale transformatie zoals de Wet digitale overheid, Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer.

Op dit moment zoeken wij ook een medior beleidsmedewerker Wet open overheid schaal 11. Een duidelijk verschil tussen deze functies is dat je in de functie van senior ondersteuning biedt aan de medior juristen en de ondersteunend medewerker. Ook pak je meer beleidsmatige vraagstukken op en ben je medeverantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het beleid rondom de Woo.

Dit maakt de functie interessant 

 • Je kunt een bijdrage leveren aan de transparantie en integriteit van de provincie;
 • Samen met collega’s vergroot je het bewustzijn van de organisatie over openbaarheid en de Woo;
 • Je werkt dicht op het politieke hart van de provincie;
 • De sfeer is informeel waar veel ruimte is voor jouw inbreng en persoonlijke ontwikkeling;
 • We werken hybride; deels vanuit huis, deels vanuit het provinciehuis. Hierdoor kun je je werk flexibel indelen.

Dit is jouw profiel
De thema’s integriteit en openbaarheid vind jij enorm interessant. Mensen omschrijven je als kritisch, nieuwsgierig en je kunt discreet omgaan met gevoelige onderwerpen die grote impact op ons imago als provincie Zuid-Holland kunnen hebben. Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke zaken en beschikt over een sterk analytisch werk- en denkvermogen. Je bent resultaatgericht en denkt in mogelijkheden. Je beschikt over goede contactuele, communicatieve en adviesvaardigheden en je bent flexibel in advisering (vasthoudend waar nodig, meegaand waar mogelijk). Ook ben je stressbestendig en je kunt werken met deadlines.

Verder neem je het volgende mee:

 • Wo werk- en denkniveau;
 • Een afgeronde opleiding in de richting van staats- en bestuursrecht;
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring met de Woo.

Dit bieden we

 • Salarisniveau: Salarisschaal 12
 • Maandsalaris: min. € 4.094 – max. € 5.827
 • Dienstverband: Tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast
 • Minimumaantal uur: 36

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% boven op jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk, je bouwt een goed pensioen op. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000, – per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan. We werken hybride, deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen. Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

Hier ga je werken
De afdeling Bestuur staat voor de integraliteit en consistentie van beleid en bestuur. Dit doet de afdeling door te signaleren, te adviseren, te coördineren, te verbinden en toezicht te houden. Er wordt gezorgd voor strategische bestuurlijke positionering van de provincie richting Brussel, Ministerie van BZK, andere provincies, grote steden, WGR (plus)-regio’s en gemeentebesturen. Vanuit deze concernbelangen is ook de advisering aan en ondersteuning van Gedeputeerde Staten (zowel individueel als collectief), directieteam als collectief, provinciesecretaris en Commissaris van de Koning (zowel provinciale – als rijkstaken) belegd bij de afdeling Bestuur.

De afdeling bestaat uit drie bureaus:
– Bureau Bestuurlijke Zaken en Toezicht
– Bureau Beleidscoördinatie en Advies
– Bureau Kabinet

Jij komt te werken bij het bureau Beleidscoördinatie Bureau en Advies. Dit bureau adviseert en ondersteunt Gedeputeerde Staten, het directieteam, de provinciesecretaris en de Commissaris van de Koning op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Kwaliteit en integraliteit van beleid en bestuur vormen daarbij het uitgangspunt. Binnen het bureau bevinden zich de volgende eenheden: GS-ondersteuning, stafadviseurs van de Commissaris van de Koning en Provinciesecretaris, DT-secretaris, Beleidscoördinatie (waaronder de coördinatie van IPO, Woo en Bibob), Public Affairs en Europese en Internationale Zaken.

In deze functie kom je te werken bij het Woo-team. Dit team bestaat uit teamcoördinator, senior- en medior-juristen en een ondersteunend medewerker.

Sollicitatieprocedure
Reageer voor 11 september 2022 via de sollicitatiebutton. Heb je vragen over de inhoud van de vacature? Neem dan contact op met Birgitte Bos, senior beleidsadviseur, 06-55449442.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je recruiter Lauren Riethoff op 06-50171507.

Wij houden de reacties tussentijds in de gaten zodat we bij een goede match direct een gesprek kunnen inplannen. Het zou dus kunnen dat de vacature daardoor eerder sluit. Wacht dus niet te lang met reageren!

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) werving – en selectiebureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 17 augustus 2022
Verloopdatum: 11/09/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Parttime

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland
Scroll naar boven