KWA Bedrijfsadviseurs B.V. zoekt een

Specialist ESG-wetgeving

Ben jij onze nieuwe Specialist ESG-wetgeving? Heb jij een juridische achtergrond en hou je ervan om je tanden te zetten in (juridisch) complexe materie op het gebied van arbo, milieu en duurzaamheid? Word je enthousiast van het idee het Nederlandse bedrijfsleven te helpen begrijpen wat belangrijke wettelijke verplichtingen zijn? Kortom: help jij de Nederlandse industrie te verduurzamen met jouw juridische kennis? Dan is dit je kans om bij ons aan te sluiten.

Deel deze vacature:

De baan

Wij bieden je een stevige uitdaging. Als specialist ESG-wetgeving werk je mee aan de vormgeving en implementatie van Europese en nationale wet- en regelgeving bij onze klanten.

We zoeken iemand die goed thuis is (of dat wil worden) in zowel de Nederlandse als de Europese wetgeving op het gebied van ESG (Environmental, Social and Governance). Ook wel duurzaam en verantwoord ondernemen genoemd. Dit is belangrijk voor bedrijven bij de start, continuering en toekomst van hun productiebedrijf.

Wij zorgen ervoor dat bedrijven hun wettelijke grenzen kennen, maar zeker ook hun kansen benutten. Dat doen we door kwalitatief hoogstaande content te schrijven, onze IT-techniek te blijven ontwikkelen en oog te hebben voor de mensen en bedrijven waarvoor we werken.

Jouw team

Je wordt onderdeel van Team Makeonline. Makeonline is een door KWA met zorg ontworpen en dagelijks doorontwikkeld online platform, waarmee we bedrijven helpen te voldoen aan wet- en regelgeving. De samenwerking met onze klanten is uniek: met de klanten maken we onze dienstverlening en het platform elke dag beter. Een win-win resultaat. Daarbij maken we graag gebruik van jouw competenties en die van alle KWA-collega’s, maar ook van technieken zoals online hosting en AI. Zo ontzorgen we langdurig de op Makeonline geabonneerde bedrijven, jaar in jaar uit.

KWA maakt 2050 mogelijk!

Onze klanten, het bedrijfsleven in Nederland, staan voor een grote en complexe verbouwing. Zij moeten verduurzamen om in de toekomst op een verantwoorde wijze bestaansrecht te hebben. Ook de maatschappij en (geo)politiek eisen een verduurzamingstransitie: volledig circulair, klimaatneutraal en gifvrij, uiterlijk in 2050.

Wij, als KWA, zijn intrinsiek gemotiveerd onze klanten bij die grote verbouwing de weg te wijzen en hen bij de oplossing te brengen voor hun probleem. Onze visie is, om met de verduurzaming van de bedrijfsprocessen van onze klanten, impact te maken op de verduurzaming van Nederland.

KWA werkt voor de middelgrote en grote bedrijven in Nederland in sectoren, zoals staal, (petro)chemie, levensmiddelen, farma, (tank)opslag, afval, verpakkingen, etc. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je nog niet eerder van hebt gehoord. Meer dan 95% van onze opdrachtgevers komt bij ons terug, omdat ze graag met ons samenwerken. Hier meer over KWA.

Fun

Bij KWA is er volop ruimte voor ontspanning en we vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit en gezond blijft. Zo kun je aansluiten bij onze vitaliteitstrainingen om bezig te zijn met voeding, beweging, mentaal welzijn en rust. Daarnaast organiseert onze activiteitencommissie allerlei leuke activiteiten en feestjes om samen met je collega’s te genieten en te ontspannen.

We zoeken in jou:

 • HBO of WO werk- en denkniveau. Denk aan een achtergrond in rechten, milieukunde, techniek en/of bedrijfskunde
 • Bij voorkeur tussen 3 en 5 jaar werkervaring als (beleids)adviseur, adviseur regulering, (bedrijfs)jurist of advocaat, of beleidsmedewerker met het beïnvloeden van complexe politieke- en/of bestuurlijke krachtenvelden
 • Ervaring met adviseren en projectmatig werken in wisselende teams en met verschillende samenwerkingsverbanden
 • Een interesse of specialisatie in milieurecht of bereid daar cursussen in te volgen
 • Enthousiasme om met en voor klanten te werken in een commerciële omgeving
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Enige ervaring in een industriële omgeving is een pré

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Het bijhouden van ontwikkelingen in wet- en regelgeving en deze vertalen naar voor de klant begrijpelijke taal, samen met specialisten van diverse vakgebieden
 • Het samen met de klant inventariseren welke wet- en regelgeving voor hun bedrijf van toepassing is
 • Het actualiseren en verwerken van wet- en regelgeving in ons softwareplatform Makeonline
 • Het beantwoorden van klantvragen op het gebied van wet- en regelgeving
 • Het beoordelen van de bedrijfssituatie van de klant ten aanzien van wettelijke eisen en vergunningplicht

Wij bieden jou:

 • Een duidelijk doel: de verduurzaming van het Nederlandse bedrijfsleven
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Dat stimuleren wij graag
 • Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een goede werksfeer in een collegiaal bedrijf, met een gevarieerd team van gemotiveerde junioren om mee samen te werken en gespecialiseerde senioren om van te leren.
 • Korte lijnen en een platte organisatie
 • Bij KWA zijn we sterk gericht op leren en ontwikkeling. Door onze uitgebreide opleidingsmogelijk­heden kom je zeker niet stil te staan en zetten wij met jou in op jouw groei en daarmee de groei van KWA. Je krijgt een mentor die jou als nieuwkomer begeleidt

Vragen en solliciteren

Vragen over het werken als Specialist ESG-wetgeving ? Neem contact op met Hannah Meijer (Coördinator content Makeonline, ham@kwa.nl of via 033 422 13 89).

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 1 februari 2024
Verloopdatum: 01/02/2024

Vacaturekenmerken

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Amersfoort

Provincie

Utrecht
Scroll naar boven