DCMR Milieudienst Rijnmond zoekt een

Sr Jurist 28-36 uur

Deel deze vacature:

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Economische topregio én koploper in duurzaamheid. Bloeiende industrie én schone lucht voor alle ruim 1,3 miljoen inwoners. Een 24/7-economie én een ongestoorde nachtrust. Ruimte voor recreatie én zeldzame vogelsoorten. Een belangrijke haven én gezonde rivieren. Een succesvol heden én een duurzame toekomst. Werken bij DCMR betekent belangrijk werk waar je trots op kunt zijn.

Jouw expertise maakt impact! Als Senior Jurist Handhaving zet jij je tanden graag in complexe juridische casuïstiek en ga jij je inzetten om bij te dragen aan een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving. In deze baan komt voor jou alles samen! 

Wat ga je doen?

Juridisch interessant en relevant werk in een gemotiveerd, hardwerkend team van tien collega-handhavingsjuristen en twee procesondersteuners. De scope van ons werk is breed en kan variëren van toezicht op zware petrochemische industrie tot aan het faciliteren van de energietransitie. Met jouw kennis van de milieuwet- en regelgeving lever jij een professionele bijdrage aan de kwaliteit van de handhaving van het milieurecht en kun jij de meest complexe zaken en procedures behandelen.

De inspecteurs, opsporingsambtenaren én juristen van DCMR werken elke dag met veel inzet aan een economisch sterke regio, een duurzaam milieu en een veilige leefomgeving. Zij signaleren ongewenste en gevaarlijke situaties en hebben een belangrijke taak bij het voorkomen en aanpakken ervan. Geen eenvoudige opdracht in een van de dichtstbevolkte en bedrijvigste regio’s van Nederland. Het maakt jouw werk als Senior Jurist Handhaving alleen maar interessanter.

Het team Handhaving en Beleid voorziet het management en de inspecteurs van kwalitatief hoogstaand advies, stelt bestuursrechtelijke handhavingsbeschikkingen op en vertegenwoordigt onze klanten, gemeenten en provincies, bij bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures. Dat kan soms buitengewoon complex zijn en dat zijn precies de zaken die bij jou terechtkomen. Maar jouw blik is breder. Met jouw kennis en inzicht bevorder je ook een eenduidige toepassing van de handhavingsstrategie en creëer je de voorwaarden voor juridische kwaliteitszorg binnen de afdeling, binnen DCMR als geheel én daarbuiten met onze klanten en partners.

Wat krijg je daarvoor terug?

 • een salaris van maximaal € 5.564,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week
 • bovenop je salaris ontvang je een individueel keuzebudget van ruim 22% dat je maandelijks kunt laten uitbetalen of juist inzetten voor extra verlof, een 13e maand of bijvoorbeeld een nieuwe fiets; het kan allemaal
 • een aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband
 • een smartphone (IPhone of Samsung), laptop en IPad
 • een goed geregeld pensioen bij het ABP
 • flexibiliteit in je werktijden en waar je werkt
 • diverse vergoedingen zoals een sport- en thuiswerkvergoeding en een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer
 • een centraal gelegen, modern kantoor met goede bereikbaarheid. Ons kantoor grenst direct aan station Schiedam Centrum en aan de A20
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten

Wat breng je mee?

Jij gebruikt je juridische kennis en je inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur, inclusief besluitvormingsprocedures en je vaardigheid in het opstellen en verdedigen van adviezen, graag om een stevige inhoudelijk bijdrage te leveren aan de kwaliteit van onze handhaving. Dat doe je met jouw goede communicatieve vaardigheden. Vaardigheden die jij ook gebruikt om actief draagvlak te creëren voor jouw vernieuwende ideeën.

En verder heb je:

 • een afgeronde wo-master rechtsgeleerdheid, bij voorkeur afstudeerrichting staats- en bestuursrecht
 • ervaring met handhaving van het omgevingsrecht en met het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures

Enthousiast geworden bij het lezen van deze vacature?

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie! Laat je cv bij ons achter via de sollicitatieknop!

Informatie

Meer weten over de functie? Neem dan contact op met Léon van het Hoofd, teammanager Handhaving en Beleid, telefoonnummer 010-2468 612.

Voor informatie over de procedure kun je bellen, appen of mailen met Marjolein Piket, Adviseur Werving & Selectie, 06-21167024 of via recruitment@dcmr.nl

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 september 2023
Verloopdatum: 06/11/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Schiedam

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. € 5.564,-
Scroll naar boven