Gemeente Bunnik zoekt een

Strategisch beleidsadviseur juridische zaken

Deel deze vacature:

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de strategische juridische advisering aan bestuur en organisatie ten aanzien van uiteenlopende (complexe) juridische vraagstukken, zowel privaat- als publiekrechtelijk. Waar dat aan de orde is, ben je actief betrokken bij het bedenken en volgen van een bestuurlijk-juridische strategie.

Samen met je collega’s van het team bestuurszaken werk je aan het verder professionaliseren van de juridische praktijk. Dat doe je door een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de juridische kwaliteit van de te nemen besluiten, beleidsstukken en andere juridische producten. Je bevordert de samenwerking tussen juridische adviseurs en de collega’s in de organisatie. Als sparringpartner voor je directe collega’s van bestuurszaken denk je naar behoefte mee over de vraagstukken waar zij mee bezig zijn.

Voor het fysiek domein ben je de juridische vraagbaak. Je beoordeelt voorgenomen handelingen op mogelijke rechtsgevolgen en brengt mede ten behoeve van het bestuurlijk besluitvormingsproces het juridisch kader in beeld. Je signaleert gevraagd en ongevraagd de juridische risico’s bij de verschillende processen binnen de organisatie.

Verder ligt er werk op je te wachten op het gebied van transparantie richting onze inwoners. Je wordt projectmanager voor de implementatie van de Wet open overheid (Woo). Je bepaalt zelf hoe je dit aanvliegt.

Tot slot houd je goed overzicht op alle rechtsontwikkelingen (algemene ontwikkelingen; jurisprudentie; wet-regelgeving; juridisch beleid; rechtsonderzoeken; digitalisering/ legal technologie; juridisch risicomanagement; etc.) en vertaal je deze actief naar de organisatie.

De werkomgeving

Werken bij gemeente Bunnik betekent groeien in je vak. We worden geïnspireerd en uitgedaagd door de positie van de lokale overheid in het midden van de samenleving. We durven nieuwe wegen te bewandelen, houden van aanpakken en kunnen snel inspelen op relevante geluiden in onze samenleving. In dialoog zoeken we naar oplossingen. Dat doen we met inwoners, ondernemers en de partners in de regio.

In onze compacte organisatie hebben we de ruimte om onze professionaliteit naar eigen inzicht te tonen. Zelforganisatie is daarvoor de basis. Om dit te ondersteunen werken we onafhankelijk van tijd en plaats en activiteiten gericht. Onze flexibele werktijden, moderne faciliteiten en flexwerken maken dat mogelijk.

De afdeling Dienstverlening zorgt voor de in- en externe dienstverlening. Het team bestuurszaken bestaat -naast jou- uit 3 juridisch adviseurs bestuurszaken, een inkoopadviseur, twee omgevingsjuristen en een juridisch medewerker.

Over gemeente Bunnik

Prettig wonen en leven, met ruimte voor elkaar: dat is waar onze gemeente voor staat. Bunnik is met alle drie haar kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven een plek waar mensen zich thuis voelen. Niet voor niets zijn we een van de beste woongemeenten in de regio. En dat willen we graag zo houden. Maar dat betekent niet dat we kunnen stilzitten. De omgeving van onze gemeente verandert. Om ook in de toekomst een levendige, gezonde en groene gemeente te zijn waar onze bewoners zich gekend en (h)erkend voelen, ondernemers kansen zien en waar bezoekers graag komen, blijven we volop aan de slag.

Jouw toegevoegde waarde

Je beschikt over een juridisch HBO/WO werk- en denkniveau met ruime bestuursrechtelijke en privaatrechtelijke kennis en aantoonbare werkervaring als gemeentelijk juridisch adviseur. Je adviseert met gevoel voor maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen en met een visie op de juridische kwaliteit. Je kunt omgaan met tegengestelde belangen, durft een standpunt in te nemen en kunt tegelijkertijd ook meebewegen. Proactief bedenk je creatieve oplossingen. Je bent sterk in organiseren en structuur aanbrengen in werkzaamheden. Je kunt onder druk presteren en overzicht bewaren.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt maximaal € 5.372,00 bruto (schaal 11; salarispeil 1-4-2022) op basis van 36 uur per week. De cao gemeente is van toepassing met secundaire arbeidsvoorwaarden als een tegemoetkoming in de reiskosten en een individueel keuzebudget ter waarde van 17,45% van je bruto loon. Dit keuzebudget kun je gebruiken om je verloftegoed uit te breiden, je reiskosten netto aan te vullen, financiering van een studie of als extra bruto salaris. Ook aan je ontwikkeling hebben we gedacht. De Bunnik Academie geeft je de mogelijkheden om trainingen en webinars te volgen die jij waardevol vindt.

Informatie & solliciteren

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Kees Kroes, afdelingshoofd Dienstverlening, via k.kroes@bunnik.nl/telefoonnummer 0621271453 of Ankie van Ingen, plaatsvervangend afdelingshoofd Dienstverlening, via a.vaningen@bunnik.nl/telefoonnummer 0651939251.

Stuur voor 14 september 2022 je brief met CV via onze sollicitatiepagina Wij kijken er naar uit om met jou kennis te maken en passen onze agenda daarop aan.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang. Gemeente Bunnik hanteert voor werving en selectie de NVP sollicitatiecode.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 23 augustus 2022
Verloopdatum: 22/09/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Odijk

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

Maximaal €5372,-
Scroll naar boven