BEL Combinatie zoekt een

Strategisch Beleidsadviseur Vergunningen en Handhaving (32 – 36 uur)

Deel deze vacature:

De BEL Combinatie, werkorganisatie voor de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren, zoekt een:

Strategisch Beleidsadviseur Vergunningen en Handhaving (32 – 36 uur)

Bijt jij je graag vast in complexe vergunningen en handhavingsdossiers? Ben jij in staat om het VTH-domein echt verder te professionaliseren en vind jij het leuk om voor meerdere opdrachtgevers tegelijk te werken? Lees dan snel verder!

Jouw functie…

als Strategisch Beleidsadviseur Vergunningen en Handhaving is divers. In onze organisatie werk je voor verschillende opdrachtgevers: de colleges van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Je klanten zijn de inwoners en ondernemers binnen en buiten onze drie gemeenten en je bent namens hen opdrachtgever en regievoerder voor de omgevingsdiensten. Ook ben je het 1e aanspreekpunt voor onze twee veiligheidsregio’s, de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en de Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek (G&V). Je kunt je feilloos bewegen binnen deze verschillende speelvelden. Als Strategisch Beleidsadviseur Vergunningen en Handhaving ben je het eerste aanspreekpunt voor portefeuillehouders ten aanzien van complexe VTH-dossiers met stevige externe juridische, financiële of politieke aandachtspunten.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de professionalisering van het VTH-domein binnen onze organisatie. Je kent de landelijke ontwikkelingen binnen het VTH-domein, weet deze soepel naar onze organisatie te brengen, zorgt voor de vertaling van die ontwikkelingen in onze processen en draagt zorg voor de implementatie daarvan in bedrijfsvoeringssystemen en opleidingsplannen. Je spart met je collega beleidsadviseurs vergunningen Wabo, APV en Boa’s en komt samen tot de realisatie van ons VTH-beleid en de uitvoering en de monitoring daarvan.

Je werkzaamheden bestaan verder o.a. uit:

 • beleidsadvisering op het brede terrein van de VTH-taken;
 • de zorg voor (zwaardere vergunningen- en handhavings) dossiers, zowel op bestuurlijk als op juridisch vlak;
 • het borgen van de kwaliteit van het VTH-domein, zowel de vergunningverlening, het toezicht als de handhaving;
 • het opstellen van verordeningen;
 • het schrijven van beleidsstukken;
 • het voeren van regie op de taken die door derde partijen namens ons worden uitgevoerd;
 • de voorbereiding, realisatie en monitoring van VTH-beleidsplannen en uitvoeringsplannen (inclusief het Boa-domein);
 • zorgdragen voor de realisatie, uitvoering en monitoring van de VTH-sturingsprogramma’s.

Het team…

heeft diverse disciplines: van het verlenen van een kapvergunning tot het afhandelen van beroepszaken bij de Raad van State. Het team telt ongeveer 35 medewerkers en bestaat uit de onderdelen Vergunningen, Handhaving inclusief de BOA’s en Juridische Zaken. Thio is jouw teamleider.

Jij bent…

een WO geschoolde jurist, met een gedegen achtergrond op het gebied van Bestuursrecht of Omgevingsrecht. Wij zoeken iemand die minimaal 3 jaar werkervaring heeft in een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen de gemeentelijke overheid. Ook heb je gedegen kennis van APV en bijzondere wetten. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk en je bezit een over gezonde dosis overtuigingkracht. Los van al deze eigenschappen is het van belang dat je inzicht hebt in – en gevoel hebt bij het politieke krachtenveld van de drie gemeenten. Dat vraagt om flexibiliteit en een brede blik, maar ook om het vermogen om grenzen te bewaken.

Wij zijn…

een uitvoeringsorganisatie voor de zelfstandige gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Een organisatie die continu in beweging is en veel ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid. Wij werken vanuit de kernwaarden professionaliteit, openheid, samenwerken en publiek ondernemerschap.

Bij de BEL zijn de lijnen kort, zowel naar de directie, het bestuur als de andere collega’s. De sfeer is informeel en de collega’s zijn betrokken bij hun werk en bij elkaar. Je krijgt hier de ruimte om mee te denken over de werkprocessen en de verbetering hiervan.

Ons aanbod is…

 • een salaris van maximaal € 5.372,- (schaal 11, Cao SGO) bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring;
 • een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • een Individueel Keuzebudget van 17,05% dat je vrij kunt inzetten voor o.a. meer salaris, extra vrije dagen of een opleiding;
 • aandacht voor jouw (duurzame) inzetbaarheid waarbij we persoonlijke ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden aanbieden;
 • de mogelijkheid tot verlofsparen;
 • mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve zorgverzekering via VNG en korting op diverse andere verzekeringen;
 • een tegemoetkoming op je zorgverzekering in december;
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken inclusief vergoeding;
 • een reiskostenvergoeding;
 • een mobiele telefoon en laptop;
 • een actieve personeelsvereniging die leuke uitjes organiseert.

En verder…

levert de BEL Combinatie een actieve bijdrage aan de crisisorganisatie van de 3 gemeenten en de regio. Dit betekent dat we altijd klaarstaan om onze inwoners bij rampen en grootschalige incidenten de informatie en ondersteuning te bieden die nodig is. Wij vinden het fijn als jij hier ook een rol in zou willen vervullen.

Solliciteren op deze baan…

doe je door uiterlijk 2 januari te solliciteren via de knop ‘solliciteren’ op onze website. Je hoeft bij je CV geen motivatie mee te sturen. Als we je uitnodigen voor een tweede gesprek dan vragen we je om naar aanleiding van het eerste gesprek een motivatie te schrijven. De motivatie zal inhoud geven aan het tweede gesprek. Wanneer je dit toch liever gelijk doet kan dat ook, de keuze is aan jou.

De gesprekken staan gepland op maandagmiddag 9 januari (1e ronde) en maandagochtend 16 januari (2e ronde). We vragen je om hier alvast rekening mee te houden in je agenda.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met de teamleider Thio van der Velde bereikbaar via t.vandervelde@belcombinatie.nl of via telefoonnummer 14 035.

Wij doen niets met acquisitie naar aanleiding van deze advertentie.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 19 december 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Max. € 5.372,-
Scroll naar boven