Provincie Utrecht zoekt een

Teamleider Juridische Zaken

De provincie Utrecht is op zoek naar een Teamleider Juridische Zaken.

Deel deze vacature:

De provincie Utrecht is op zoek naar een
Teamleider Juridische Zaken
36 tot 40 uur | Schaal 13 | Bepaalde tijd met intentie tot vast

Voor het team Juridische Zaken zoeken wij een verbindende teamleider die de juristen uit dit team helpt bij de doorontwikkeling van de proactieve en strategische juridische advisering, waarbij ook de samenwerking en verbinding met de provinciale organisatie wordt versterkt.

Wat ga je doen?
Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren en op sterkte zijn en houden van het team Juridische Zaken. Je geeft sturing aan het team en je bouwt verder aan de ontwikkeling van de teamleden. Je inspireert en enthousiasmeert de teamleden in hun werk en draagt bij aan een open prettige werksfeer en draagt bij aan het creëren van een teamgevoel.

Je bent als teamleider ook verantwoordelijk voor de verdere versterking van de provinciebrede juridische functie. Je helpt het team verder groeien binnen de context van de veranderende juridische functie. Daarbij is het team juridisch in control, maar ook op weg naar een nog meer proactieve en strategische juridische advisering. Samen met de concernadviseurs juridisch draag je er zorg voor dat de samenwerking met en kennisdeling tussen de juridische adviseurs in de domeinen optimaal is.

De volgende taken horen bij jou als teamleider:

 • Je maakt van het team Juridische Zaken een goed samenwerkende groep, waarbij je oog hebt voor de groei en ontwikkeling van de individuele medewerkers.
 • Je geeft op een duidelijke manier sturing aan de individuele medewerkers. Je zorgt er hierbij voor dat alle individuele medewerkers een bijdrage leveren aan het team, het teamgevoel en de gezamenlijke afspraken en processen. Je geeft hierbij ruimte voor individuele inbreng bij de adviserende taken en verantwoordelijkheden.
 • Je stuurt op het op orde zijn van het juridische proces en de tijdige advisering. Je draait om die reden mee in een aantal werkoverleggen.
 • Je stuurt hierbij ook op de ontwikkeling en verbetering van de juridische advisering en de positionering van het team Juridische Zaken binnen de provinciale organisatie.
 • Je hebt veel aandacht voor de afstemming en samenwerking tussen alle juristen binnen de provinciale organisatie.
 • Je steunt de juristen uit het team Juridische Zaken bij complexere (bestuurlijke) juridische zaken waarbij mogelijk tegenstrijdige juridische belangen een rol spelen. Je bent in staat op juiste wijze te escaleren wanneer dit nodig is bij dergelijke zaken.
 • Je houdt de integraliteit van advisering en besluitvorming in de gaten.
 • Je bent verantwoordelijk voor de personeelstaken in jouw team, waaronder de werving en selectie van nieuwe collega’s, het voeren van goede gesprekken, coaching, verzuimbegeleiding etc.
 • Je hebt namens het team Juridische Zaken een actieve inbreng in de ontwikkeling van het domein Strategie & Bestuur, onder meer door jouw deelname aan het MT Strategie en Bestuur.
 • Je vertegenwoordigt het team binnen en buiten de provinciale organisatie en helpt met de juiste profilering en positionering van het team Juridische Zaken binnen en buiten het provinciehuis.
 • Je bent budgethouder voor budgetten die zijn verbonden aan jouw team. Dit doe je in samenwerking met o.a. de business- en financial controller. 


Wie zoeken wij?
Voor deze positie zoeken we een teamleider die weet te inspireren en goed in staat is om leiding te geven aan een groep hoogopgeleide professionals. Daarnaast weet je wat het is om een team verder te ontwikkelen in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Je zorgt voor heldere sturing en kaders, begrijpt wat het werk van je mensen inhoudt en geeft de ruimte die professionals nodig hebben. Dankzij jou komen de kwaliteiten van elk individu nog meer tot hun recht. Je stimuleert ontwikkeling en groei van teamleden individueel en het team als geheel. Vanuit jouw ervaring inspireer je het team tot samenwerking en kwalitatief sterke uitvoering van het juridisch werk.

Specifiek vragen we verder om:

 • WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt door opleiding of ervaring aantoonbaar affiniteit met verschillende juridische onderwerpen, zoals privacy, Wet open overheid en bezwaarschriftenprocedures of je bent bereid om je hier op hoofdlijnen in te verdiepen.
 • Je bent een goed netwerker en weet de juiste personen binnen de provinciale organisatie te betrekken bij het stevig positioneren van de juridische functie;
 • Goed ontwikkelde sociale- en communicatieve vaardigen.
 • Een visie op teamontwikkeling en professionalisering, met de benodigde vaardigheden om teamleden hierin te coachen en een prettige werkomgeving te creëren.
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit en strategisch inzicht.
 • Ruime werkervaring als leidinggevende/manager van professionals in een bestuurlijk politieke omgeving.

Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. In het team Juridische zaken is hierover afgesproken dat we minimaal 2 dagen per week op kantoor werken.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 36 tot 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van minimaal € 4.838,84 en maximaal € 6.854,94 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 13); Dit is nog exclusief de cao-verhoging van 2024.
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenopbouw;
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

Contactinformatie
Voor Informatie over de vacature kun je terecht bij teamleider JZ a.i. Esther van Rooijen, telefoon 06-27587235.

Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Henny Willems adviseur werving en selectie, telefoon 06-38573285 of matchpoint@provinicie-utrecht.nl.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 14 juni 2024 via onze sollicitatiepagina.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Het Domein Strategie & Bestuur:
Het team Juridische Zaken gaat medio 2024 officieel over naar het domein Strategie en Bestuur. Dit domein zorgt er voor dat bestuur en directie kwalitatief, inhoudelijk, organisatorisch en strategisch gesteld staan om de doelen van de provincie te realiseren in nauwe samenwerking met onze partners. Alle bijdragen vanuit Strategie en Bestuur zijn gericht op het behoud en versterken van onze reputatie als een betrouwbare, toegankelijke en deskundige overheidspartner. De basis om deze partner te kunnen zijn is een zorgvuldig democratisch proces.

Als domein kennen we een aantal kerntaken:

 • Uitvoering van interbestuurlijk toezicht.
 • Advisering over bestuurlijke aangelegenheden en relatiebeheer bestuurlijke partners.
 • Coördinatie op strategievorming en activiteiten Europa.
 • Corporate Communicatie en Public Affairs.
 • Juridische advisering.
 • Strategische advisering en ondersteuning van het bestuur en directie.
 • Leveren van expertise en ontwikkeling van opgave, programma-, project- en procesmanagement.


Het team Juridische Zaken
Het team Juridische Zaken bestaat uit juridische adviseurs, waaronder concernadviseurs, de secretarissen van de Awb-adviescommissie, WOO-coördinatoren en privacy officers. De juridische adviseurs houden zich bezig met onderwerpen als mandaat, subsidie, staatssteun, regelgeving, deelnemingen in andere rechtspersonen en overeenkomsten. Het gaat in totaal om ongeveer 17 fte.

In het kader van de versterking van de juridische functie en door de overgang van het team Juridische Zaken naar het domein Strategie & Bestuur verandert de juridische functie binnen de provincie Utrecht. Met behoud van de juiste ondersteunende en uitvoerende juridische advisering is het van belang de meer agenderende, coördinerende en strategische juridische advisering steviger invulling te geven. Het doel is om van een juridische toets achteraf te komen tot juridische advisering en kaderstelling aan de voorkant. Hierbij moeten de juristen goed in positie gebracht worden, zodat zij tijdig betrokken worden bij het oplossen van bestuurlijke complexe maatschappelijke vraagstukken vanuit juridisch perspectief.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 23 mei 2024
Verloopdatum: 14/06/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

4838,84 - 6854,94
Scroll naar boven