Werkorganisatie HLTsamen zoekt een

Teammanager Juridische Zaken

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ben jij blij met de mogelijkheid om jouw visie op juridische kwaliteitszorg in een veranderende organisatie handen en voeten te geven? En zoek jij een baan in een juridische context, waarin je jezelf kunt ontwikkelen in de functie van teammanager? Dan is deze vacature precies wat jij zoekt!

Dit ga je doen

In een dynamische organisatie houd jij overzicht en stuur je op de kwaliteit van de juridische dienstverlening van jouw team. En dat die van de andere teams in onze organisatie op een goed basisniveau ligt. Kortom: jij zorgt voor een goede positionering van de bestuurlijk-juridische functie in onze veranderende organisatie. Je zorgt daarbij voor heldere rollen en samenhang tussen opdracht, organisatie en omgeving. Met de drie gemeentebesturen zorg je voor de gewenste lokale aandacht en kies je de prioriteiten. Daarbij maak je scherpe keuzes om impact te creëren. Je houdt een stevige lijn vast en verstevigt die waar nodig.
Doordat we de bedrijfsvoering structureren, verschuift je tijdsbesteding naar de doorontwikkeling en coaching van jouw team. Je stimuleert de professionele ontwikkeling van je medewerkers.
Als teammanager Juridische Zaken maak je (nu nog) deel uit van het management van het domein bedrijfsvoering. In die hoedanigheid ga je helpen om onze organisatieontwikkeling te realiseren voor jouw team, het domein bedrijfsvoering en de HLTsamenorganisatie. Onze nieuwe organisatievisie moet in 2025 gerealiseerd zijn.

Dit bieden wij jou

Een boeiende functie in een organisatie en een team die volop in ontwikkeling zijn. Ruimte voor jouw visie, jouw goede ideeën én jouw vermogen om inhoudelijke deskundigheid en oprechte belangstelling voor mensen te gebruiken om te inspireren en te vernieuwen.
Ook bieden we jou:

 • een arbeidsovereenkomst voor een half jaar. Zijn we na dat half jaar allebei tevreden? Dan zetten we deze graag om in een vast contract. Omdat we in ontwikkeling zijn, is het mogelijk, dat jouw opdracht over een jaar of twee, drie een andere wordt;
 • een salaris van maximaal € 6.103,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (salarispeil april 2022);
 • een budget van ruim 17% van je salaris, dat je naar eigen inzicht kunt besteden, bij voorbeeld voor de aankoop van extra verlof;
 • uitstekende thuiswerkfaciliteiten, een laptop en een mobiele telefoon om te kunnen werken waar en wanneer je wilt. We werken namelijk daar, waar het voor ons werk of voor ons persoonlijk het beste werkt. Dat kan op één van onze locaties zijn, thuis of bij voorbeeld bij één van de partners met wie wij samenwerken;
 • flexibele werktijden en een uitstekende verlofregeling;
 • een werkgeversbijdrage van 70% in je pensioenopbouw via het ABP, een korting op de premie bij enkele collectieve ziektekostenverzekeringen, een reiskostenvergoeding voor de dagen waarop je voor je werk naar kantoor (of een andere) locatie reist en een thuiswerkvergoeding voor de dagen waarop je thuis werkt;
 • een plek, waar je kunt groeien in de functie van leidinggevende.

Dit breng jij mee

Jij bent op je best als je kunt stoeien met organisatievraagstukken in een complexe, bestuurlijke werkomgeving. En als je een team van zo’n 20 medewerkers goed door een organisatieontwikkeltraject kunt loodsen. Je staat stevig in je schoenen in een organisatie, waarin van alle kanten aan je getrokken wordt. Voor de meest uiteenlopende situaties bedenk jij wel een oplossing. Ook kun je nét dat stapje verder vooruit kijken.
Je hebt er plezier in om de verbinding tussen team en organisatie, binnen en buiten, te verbeteren. Daarnaast ben je er natuurlijk gewoon voor je team. Je maakt je hard voor hen. Je bent goed benaderbaar en betrekt hen bij wat er speelt. Ze weten wat ze aan je hebben, want je doet wat je zegt en zegt wat je doet. Je bent in staat om de kwaliteiten van je teamleden op een goede manier te ontwikkelen en in te zetten.

Je bent niet bang om besluiten te nemen, ook als die minder goed vallen. Je hebt voldoende juridische kennis om een goede sparringpartner te kunnen zijn. Ook heb je een lange adem en ben je een open en communicatief vaardig persoon. Kortom: een heel fijn iemand om mee samen te werken.
Verder beschik je over:

 • een visie op juridische kwaliteitszorg in een politiek bestuurlijke organisatie;
 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • ervaring met veranderprocessen en organisatievraagstukken;
 • goede coachingvaardigheden;
 • de bereidheid om voor langere tijd aan het team verbonden te blijven.

Ervaring in een leidinggevende functie is een pluspunt, maar niet noodzakelijk.

Over het team Juridische Zaken

Wij zijn een divers samengesteld team van zo’n 20 best wel eigenwijze medewerkers. De diversiteit uit zich in de samenstelling van ons team. We hebben te maken met medewerkers die verschillen in ervaring, kwaliteit, flexibiliteit, stressbestendigheid en stabiliteit. En dat betekent dat we allemaal iets anders nodig hebben van jou als onze nieuwe teammanager.

We hebben (te)veel werk voor te weinig mensen. Jij gaat ons helpen hoe daarmee om te gaan.

We hebben te maken gehad met veel wisselingen, zowel wat medewerkers, als wat taken betreft. Daarom zijn we nu bezig met het opnieuw opbouwen van het ‘wij-gevoel’. We verwachten hierbij een bijdrage van jou in de uitwerking en implementatie.

HLTsamen: Inventief, krachtig en verbindend

Drie gemeenten, vijf dorpen met meer dan 80.000 inwoners; 60 km2 kernen, woonwijken, polders, wegen en uitgestrekte bollenvelden. Goed bereikbaar vanuit plaatsen als Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp. En dichtbij steden als Haarlem, Den Haag en Leiden. Hier werkt HLTsamen. Zo’n 500 medewerkers. We werken we voor Hillegom, Lisse en Teylingen. We adviseren de bestuurders van deze gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. We zijn groot genoeg om specialist te kunnen zijn, en klein genoeg om zichtbare impact te hebben in de gemeenten waar we werken. We bundelen kennis en menskracht. Zo helpen we de circa 83.000 inwoners van onze gemeenten vooruit. We zijn creatief in de oplossingen die we bieden. Ook jouw ideeën en initiatieven zijn daarin zeer welkom! We zijn volop in ontwikkeling. Daardoor zijn er mooie kansen voor ons en voor jou om echt het verschil te maken.

Competenties

 • Verantwoordelijkheid
 • Coachen
 • Mondelinge communicatie
 • Samenwerken
 • Besluitvaardigheid
 • Kwaliteitsgerichtheid

Contactpersoon sollicitatie

 • Lorraine Teijgeman
 • Corporate Recruiter
 • 06-38333129
  teijgeman@hltsamen.nl

Contactpersoon vacature

Marco Witkamp
Domeinmanager Bedrijfsvoering
m.witkamp@hltsamen.nl

Ja dit is mijn baan!

Heb je nog vragen? Bel of app dan met Marco Witkamp, manager domein Bedrijfsvoering, via telefoonnummer 0252 – 78 35 49 of 06 – 41 00 09 93. Of solliciteer direct via onze sollicitatiepagina. Reageer vóór 15 juli 2022 met een motivatiebrief en je cv. Vinden we je reactie interessant? Dan nemen we al ruim voor 15 juli contact met je op voor een sollicitatiegesprek. We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat voorrang. Een assessment en een referentiecheck maken deel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 21 juni 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Lisse

Provincie

Zuid-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top