Rechtbank Rotterdam zoekt een

Teamvoorzitter Strafrecht

Ervaring in het leidinggeven en ben jij een gedreven rechter met een passie voor strafrecht? Lees dan snel verder!

Deel deze vacature:

Rechtbank Rotterdam is een van de grootste rechtbanken van Nederland. Op de locaties Rotterdam en Dordrecht behandelen we jaarlijks 165.000 zaken. Er werken ruim 1100 mensen bij de rechtbank: rechters, gerechtsjuristen, bodes en medewerkers administratie en bedrijfsvoering.

Werken bij rechtbank Rotterdam

Bij rechtbank Rotterdam houden we van aanpakken, in een informele, collegiale sfeer. Wat ons motiveert is recht doen aan mensen en nieuwe oplossingen bedenken die de Rechtspraak nog toegankelijker maken. Rechtbank Rotterdam is er voor iedereen en dat zien we graag terug in de samenstelling van onze organisatie.

Team strafrecht 1

Als concentratierechtbank behandelt rechtbank Rotterdam zaken van het arrondissements-, functioneel- en landelijk parket. Het rechtsgebied strafrecht van de rechtbank Rotterdam heeft 3 zittingsteams, 2 in Rotterdam en 1 in Dordrecht. We zoeken een teamvoorzitter rechter voor team 1 in Rotterdam met de aandachtsgebieden FEM en cybercrime. Het team bestaat uit rechters, juridisch adviseurs en gerechtsjuristen.  Een team wordt aangestuurd door de teamvoorzitter en het hoofd juridische ondersteuning (HJO).

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van het team. Je doet dit in lijn met de management- en resultaatafspraken. Je stuurt, motiveert en coacht je team zodat het goed functioneert.

Met je collega teamvoorzitters ben je samen verantwoordelijk voor de resultaten van strafrecht in het arrondissement Rotterdam. Als leidinggevende maak je deel uit van het management team (MT) en ben je betrokken bij keuzes die de rechtbank als geheel aangaan. Daarmee draag je bij aan het strategisch beleid en de doelstellingen van het strafrecht van rechtbank Rotterdam.

De management en leidinggevende taken nemen het grootste deel van je werktijd in beslag, de overige tijd ben je werkzaam als rechter. Je werkt nauw samen met de hoofd ondersteuning van je team en de collega’s van het MT strafrecht. Goed contact met de portefeuillehouder strafrecht binnen het bestuur, onderdelen van het Openbaar Ministerie en de Verkeerstoren maken deel uit van je dagelijkse werk.

Wat verwachten we van jou?

Je werkt graag samen en gaat met je collega-teamvoorzitters voor een goed resultaat. Je bewaakt de belangen van de professionals in je team en je houdt de belangen van het grotere geheel in het oog. Je kunt goed hoofd- en bijzaken onderscheiden.

Waar nodig stuur je en neem je beslissingen en waar mogelijk durf je los te laten. Je motiveert medewerkers in hun ontwikkeling en coacht ze in hun talenten. Je bent een sterke persoonlijkheid die graag het initiatief neemt. Het lukt je om vanuit je team draagvlak te creëren voor verandering. Om deze functie goed te kunnen uitoefenen ben je rechter en heb je ruime ervaring in en affiniteit met het strafrecht.

Ons aanbod

Een dynamische functie met veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld.

Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 9.471,57 bij een 36-urige werkweek. Rechters die worden benoemd, krijgen een toelage naar het salarisniveau van senior rechter. Na minimaal een jaar kan, bij gebleken geschiktheid, benoeming tot senior rechter plaatsvinden.

Bij je aanstelling wordt bekeken of je kunt instromen in een management development traject bij de SSR voor teamvoorzitters, zodat je in je nieuwe rol wordt ondersteund.

Interesse?
De vacature betreft één nieuwe teamvoorzitter.

Je schriftelijke sollicitatie kun je tot en met 14 juli aanstaande richten aan: vacaturesrechtbankrotterdam@rechtspraak.nl

Heb je vragen? Neem dan contact op met Julia Mendlik, via het secretariaat van het gerechtsbestuur, 088-3626261.

Een assessment maakt onderdeel  van de selectieprocedure.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 3 juli 2024
Verloopdatum: 03/08/2024

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€ 9.471,57
Scroll naar boven