Trainee Algemeen Verbintenissenrecht – Onrechtmatige Overheidsdaad

Deel deze vacature:

In de toekomst willen we in een mooi en leefbaar land wonen, werken en voedsel produceren. Hiervoor is nodig dat we beter omgaan met ruimte en natuur en met de inrichting van ons land. Dat vergt ingrijpende maatregelen van de overheid met name op het gebied van de uitstoot van stikstof!

Wij bieden je een uitdagend traineeship waarin je intensief wordt begeleid om je te ontpoppen tot een deskundig jurist op het gebied van de stikstofproblematiek en het algemeen verbintenissen recht. Heb je een afgeronde juridische HBO of WO opleiding? En wil jij een maatschappelijk betrokken specialist worden? Reageer dan nu!

Locatie Zoetermeer
Aantal uur 38 – 40 uur per week
Vakgebied Juridisch, Traineeships
Opleidingsniveau HBO, WO
Carrièreniveau Young professional

Dit ga je doen als Trainee Algemeen Verbintenissenrecht – Onrechtmatige Overheidsdaad

Je gaat een intensief programma van 12 maanden volgen waarbij we werken, ontwikkelen en opleiden combineren met gezellige borrels en andere leuke activiteiten. Je werkt onder begeleiding van een mentor maar tevens direct zelfstandig in een nieuw team. Je maakt afspraken met je mentor over je aanwezigheid op kantoor waarbij ook gelegenheid tot thuiswerken bestaat.

Je wordt samen met de andere junior juristen ingewerkt en begeleid door twee specialisten onrechtmatige overheidsdaad – algemeen verbintenissenrecht en onze collega’s van de afdeling opleidingen (de DAS Academy).

De twee specialisten gaan je alle beginselen van het vak bijbrengen.

Via de DAS Academy zal je verschillende opleidingen aangeboden krijgen. Deze opleidingen betreffen zowel juridisch inhoudelijke opleidingen als vaardigheidstrainingen en verschillende intervisiebijeenkomsten. Verder is er natuurlijk sprake van veel “training on the job”.

De totale uitstoot van stikstof in Nederland moet fors omlaag. Te veel stikstof heeft immers een negatief effect op onze natuur en biodiversiteit. Vooral voor de landbouw en de bouwsector betekent dit een gewenste transitie naar duurzamer produceren.

Daarvoor is weinig tijd meer aangezien de overheid op korte termijn met pijnlijke maatregelen zal moeten komen. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan en we verwachten daarom dat dit in de uitvoering en uitwerking kan leiden tot veel geschillen met die overheid. Een deel van die geschillen zal zich afspelen op het gebied van het bestuursrecht en ander deel op het gebied van de onrechtmatige overheidsdaad. Hoe dit zich gaat ontwikkelen laat zich op voorhand niet goed beoordelen maar jij gaat als trainee vooral op de onrechtmatige overheidsdaad je bijdrage leveren aan deze problematiek!

Daarnaast ga je onze verzekerde klanten bijstaan op het gebied van algemeen verbintenissenrecht over één van de meest belangrijke onderwerpen: het dagelijkse leven! Denk hierbij aan geschillen met betrekking tot hun huis, tuin, auto, huisdieren, vakanties, verzekeringen, hypotheek, zorg en opleidingen.

Als jurist adviseer jij verzekerde klanten en beteken je iets voor de medemens. Naast de particuliere klanten, staan we binnen DAS ook vaak zakelijke klanten bij, bijvoorbeeld aannemers. Je gaat meteen aan de slag met je eigen dossiers. Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te gaan naar zittingen. Ook doe je ervaring op met praktische vaardigheden als schrijven, juridisch argumenteren, succesvol onderhandelen en een breed scala aan commerciële vaardigheden

Waar kom je terecht?

Voor het opleidingstraject is de standplaats Zoetermeer. Aan het eind van deze 12 maanden zal je in één van onze teams worden geplaatst op de vestiging Amsterdam, Zoetermeer of Den Bosch. Vanaf dat moment zal je verder gaan in het reguliere junioren traject van DAS. En dan ga je ook volledig over naar het hybride werken.
Tijdens het verdere traject bij DAS staat je eigen ontwikkeling centraal. In drie jaar tijd word je klaargestoomd om als medior jurist bij DAS aan de slag te gaan.

We werken samen, zijn gemotiveerd en enthousiast en helpen elkaar daar waar nodig. Ontwikkeling, coaching en klantgerichtheid staan voorop. Jouw leergierigheid, interesse en stressbestendigheid voegen veel toe aan het team. Alle teams willen kwalitatief goede rechtsbijstand verlenen waarbij het belang van onze verzekerden altijd voorop staat.

DAS wordt verder gekenmerkt door het mensgerichte karakter en collegialiteit. De cultuur is uit te drukken in de volgende waarden: menselijk, slim, open, betrokken en optimistisch

Must have

-Een afgeronde juridische HBO of WO opleiding-
-WO werk- en denkniveau (dit wordt gemeten dmv een capaciteitentest in het assessment)
-Aantoonbare affiniteit voor het rechtsgebied
-Je bent: Klantgericht, stressbestendig, oplossingsgericht, analytisch, empathisch, sensitief, cijfermatig sterk en vaardig in de Nederlandse taal (zowel in woord als geschrift)

Ons aanbod

 • Aanvangssalaris €2929,- bruto per maand op basis van 38 uur. Het juniorentraject van DAS heeft vaste salaris stappen na een half jaar, een jaar, twee jaar en drie jaar, 8% vakantiegeld en een 13e maand
 • Een 38-urige werkweek, 8% vakantiegeld en een vaste 13e maand
 • Jaarcontract met 25 vakantiedagen op fulltime basis en de mogelijkheid tot het opbouwen van extra vrije dagen (maximaal 13 extra dagen op basis van een fulltime contract)
 • Een hybride vorm van werken waar je in samenspraak met je teammanager de mogelijkheid hebt om 50% van je werkweek vanuit huis te werken
 • €500,- per 5 jaar voor het inrichten van je thuiswerkplek en een dagelijkse thuiswerkvergoeding van €2,- per dag voor wanneer je thuiswerkt
 • Laptop in bruikleen, een telefoonvergoeding van €250,- per 3 jaar en een maandelijkse tegemoetkoming in de abonnementskosten van €10,- netto
 • Collectieve verzekering voor zorg- en inkomen
 • Tegemoetkoming van €16,- bruto per maand in de kosten van de zorgverzekering
 • Een pensioenregeling met een marktconforme eigen bijdrage
 • Jezelf blijven ontwikkelen met een ruim aanbod aan online trainingen via Goodhabitz
 • Tevens blijf je jezelf ontwikkelen via de DAS Academy die NOVA gecertificeerd is
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve regeling bedrijfsfitness

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 januari 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Zoetermeer

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. €2929,-
Scroll naar boven