Provincie Flevoland zoekt een

Trainee vergunningverlening

Deel deze vacature:

Trainee vergunningverlening

1,0 fte | Lelystad

Graag bieden wij jou de kans om werkervaring op te doen en mee te bouwen aan een slim en klantvriendelijk proces omtrent onze vergunningverlening. Vind jij het interessant om op basis van de nieuwe Omgevingswet onderzoek te doen? Onderzoeken hoe we, nog beter in lijn met de essentie van de wet kunnen handelen. En daarnaast een verbeterslag kunnen maken in onze bestaande aanvraagprocessen, waardoor we het proces voor de aanvrager gemakkelijker maken. Dan ben jij de trainee die wij zoeken!

Waar kom je te werken?

De afdeling Infrastructuur van provincie Flevoland realiseert van projecten en beheert de droge en natte infrastructuur. Wij stellen onze weg- en vaarweggebruikers voorop en stellen ons werk in dienst van hen door klantgericht te werken. Je gaat werken binnen bureau wegen en vaarwegen, hier worden provinciale wegen (ca. 570 km) en vaarwegen (ca. 170 km) in Flevoland beheerd.

Je gaat als trainee aan de slag bij bureau Wegen en Vaarwegen. Jij komt te werken bij het Juridisch Administratief Bureau (JAB). Binnen het JAB werken 2 juristen en 1 ondersteuner. Samen zijn zij verantwoordelijk voor meldingen, ontheffingen en complexe juridisch bestuurlijke vraagstukken, inkoop- en aanbestedingen.

Jouw toekomstige baan als trainee

Jouw Traineeship start bij de uitvoering en zo leer je de mensen en de werkprocessen eerst beter kennen. Je werkt actief mee en ondersteunt zowel bij de administratieve processen als bij de juridische vraagstukken.

Je krijgt de kans om de processen op het gebied van vergunningverlening te doorgronden. Je komt met verbetervoorstellen om aanvragen voor ontheffingen, meldingen en vergunningen anders en slimmer in te richten. Denk hierbij aan RVV ontheffingen, kabels en leidingen tot aan evenementen. Achter deze aanvragen gaat een wereld van stappen, waarbij diverse betrokkenen hun advies geven over de aanvraag. Een vereenvoudiging van dit proces is noodzakelijk. Daarnaast moet gekeken worden in hoeverre vergunningverlening op zijn plaats is of dat volstaan kan worden met een melding. Dit alles met in het achterhoofd het stelsel van de Omgevingswet. In dit traject is zowel een bedrijfskundige als juridische blik noodzakelijk. Jouw belangrijkste werkzaamheden worden:

 • Meewerken aan een efficiëntere vergunningverlening;
 • Ondersteunen van de juristen BWV;
 • Bijdragen aan het verbeteren van de huidige werkwijze(n);
 • Het aandragen van verbetervoorstellen.

Wat breng je mee?

Je bent nauwkeurig en bent van nature nieuwsgierig. Je durft kritisch naar bestaande werkwijzen te kijken en deze ter discussie te stellen. Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en bent in staat om zaken te vereenvoudigen. Hiervoor is het een pré als jij out-of-the-box kunt denken. Je bent juridisch vaardig en hebt het inzicht om werkprocessen te doorgronden en deze te optimaliseren. Je bent omgevingsbewust, politiek-bestuurlijk sensitief en in staat om kansen en risico’s goed in te schatten. Verder heb je:

 • Een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur een juridische opleiding);
 • 1 tot 3 jaar ervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving (of direct vergelijkbaar);
 • Je hebt een sterke affiniteit met civieltechnische werken zoals wegen en vaarwegen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.

Als persoon ben jij:

 • Analytisch en adviesvaardig;
 • Verantwoordelijk;
 • In staat te verbinden;
 • Iemand die mogelijkheden & kansen ziet én deze benut.

Wat bieden wij jou

 • Een salaris van minimaal € 2.980,44 en maximaal 4.202,33 (schaal 9) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een Individueel Keuze Budget van 22,37 % boven op je maandelijkse salaris. Ook krijg je een goede pensioenregeling, een laptop van de zaak en een NS Business Card;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,00;
 • Een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar;
 • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad, plus een volledig ingerichte ergonomische thuiswerkplek.

Meer informatie en reageren

Wil jij je talenten graag inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan vóór 9 januari 2023 via de sollicitatiebutton en laat je gegevens achter. Graag ontvangen wij jouw cv en motivatiebrief met daarin een toelichting op jouw ervaring.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Linda Post-Hendrix, adviseur recruitment, via linda.post-hendrix@flevoland.nl. Of met Jeroen van der Sloot, manager bureau Wegen en Vaarwegen, via jeroen.vandersloot@flevoland.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 8 december 2022
Verloopdatum: 09/01/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Lelystad

Provincie

Flevoland

Salarisindicatie

Max. € 4.202,33
Scroll naar boven