Traineeship Schadebehandelaar Verkeersaansprakelijkheid

Deel deze vacature:

Je hebt net je diploma op zak, maar je bent nog lang niet uitgeleerd. Een uitdagende functie waarin je intensief wordt begeleid om je te ontpoppen tot specialist op het gebied van verkeersaansprakelijkheid. Heb jij een afgeronde juridische HBO opleiding? En wil jij meester worden in het behandelen van schades op het gebied van verkeersaansprakelijkheid? Reageer dan nu!

Dit ga je doen als Traineeship Schadebehandelaar Verkeersaansprakelijkheid

Wij bieden een intensief programma waarbij we werken, ontwikkelen en opleiden met elkaar combineren. Tijdens dit traineeship van zes maanden werk je fulltime op onze locatie in Amsterdam. Je wordt samen met de andere trainees (8 – 12) ingewerkt en begeleid door 2 specialisten verkeer en onze collega’s van de afdeling opleidingen (de DAS Academy). Dagelijks is een van onze specialisten verkeer aanwezig voor het team trainees. Deze specialist(en) zal alle beginselen van de schadebehandeling in de verkeersaansprakelijkheid over gaan brengen door middel van trainingen, casussen en coaching on the job.

Via de DAS Academy zal je verschillende opleidingen aangeboden krijgen. Deze opleidingen betreffen zowel juridisch inhoudelijke opleidingen als vaardigheidstrainingen en verschillende intervisiebijeenkomsten.

Tevens zal je tijdens het traineeship starten met de opleiding Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen via het NIBE-SVV.

Je volgt de module juridische aspecten van motorrijtuigverzekeringen en de module de WAM in de praktijk. DAS zal deze opleiding voor je bekostigen.

Je gaat onze klanten helpen met het verhalen van schade(s) ontstaan in het verkeer. Je maakt kennis met alle relevante aspecten van het verkeersrecht, waaronder aansprakelijkheid, causaliteit en omvang van de schade.

De schademeldingen komen binnen via onze verzekerde klanten, tussenpersonen en volmachten en worden via een distributiemodel aan de medewerker toegewezen. Je behandelt een zaak volledig zelfstandig en schakelt waar nodig deskundigen in. De contacten met de klanten verlopen telefonisch als schriftelijk. Het klantbelang staat voorop en als je merkt dat een klant telefonisch contact prettig vindt, dan bel je wat vaker.

Ook doe je ervaring op met praktische vaardigheden als schrijven, juridisch argumenteren, succesvol onderhandelen en een breed scala aan commerciële vaardigheden.

Waar kom je terecht?

Aan het eind van deze 6 maanden zal je in één van onze teams Verkeer worden geplaatst op de vestiging Amsterdam waar je, onder begeleiding van een mentor, je verder gaat ontwikkelen tot volwaardig schadebehandelaar.
Je gaat dan ook over op het hybride werken bij DAS. Een deel van de week kun je thuiswerken of vanuit een andere locatie. Voor elke dag dat je op een andere locatie dan ons kantoor werkt, ontvang je een thuiswerkvergoeding van €2,- per dag.
We werken samen, zijn gemotiveerd en enthousiast en helpen elkaar daar waar nodig. Ontwikkeling, coaching en klantgerichtheid staan voorop. Jouw leergierigheid, interesse en stressbestendigheid voegen veel toe aan het team. Alle teams willen kwalitatief goede rechtsbijstand verlenen waarbij het belang van onze verzekerden altijd voorop staat. DAS wordt verder gekenmerkt door het mensgerichte karakter en collegialiteit. De cultuur is uit te drukken in de volgende waarden: menselijk, slim, open, betrokken en optimistisch

Must have

 • Afgeronde juridische HBO opleiding
 • HBO werk- en denkniveau (dit wordt gemeten dmv een capaciteitentest in het assessment)
 • Aantoonbare affiniteit met het rechtsgebied (of bijvoorbeeld stage ervaring bij een verzekeraar, assurantietussenpersoon of advocatenkantoor)
 • Klantgericht, stressbestendig, oplossingsgericht, analytisch en cijfermatig sterk
 • Empathisch en sensitief
 • Vaardig in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift

Ons aanbod

 • Aanvangssalaris €2750,- bruto per maand op basis van 38 uur, 8% vakantiegeld en een 13e maand. Aan het eind van het traineeship (na 6 maanden) word je salaris verhoogd naar €2900,- en na 12 maanden word je salaris verhoogd naar €3050,-
 • Je start met een jaarcontract met natuurlijk kans op verlenging
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis en de mogelijkheid tot het opbouwen van spaaruren
 • Collectieve verzekering voor zorg- en inkomen en een pensioenregeling
 • Jezelf blijven ontwikkelen met een ruim aanbod aan online trainingen via Goodhabitz/DAS Academy
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve regeling bedrijfsfitness

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 26 juli 2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

€2750,- bruto per maand
Scroll naar boven