Meerinzicht zoekt een

Voorzitter & Leden bezwaarschriftencommissie

Deel deze vacature:

Heb je een juridische opleiding en kennis en ervaring met het algemeen bestuursrecht? Een kritische blik, maar ook een tactvolle en oplossingsgerichte instelling? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze commissie voor bezwaarschriften zijn wij op zoek naar:

Voorzitter, twee plaatsvervangende voorzitters en negen leden van de gezamenlijke bezwaarschriftencommissie

Hier ga je werken

Bij Meerinzicht maken mensen het verschil. Meerinzicht is dé organisatie die voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde de adviserende, faciliterende en uitvoerende taken met betrekking tot bedrijfsvoering verricht. Ook verricht Meerinzicht taken op het gebied van zorg, werk en inkomen, jeugd en leerling zaken. De laatste twee worden ook uitgevoerd voor de gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Een groot en sterk samenwerkingsverband waarbij een goede dienstverlening en ondersteuning aan de gemeenten ons hoofddoel is. Klantgerichtheid, een pro actieve serviceverlening en een hart voor de samenleving zijn hierbij heel belangrijk. Dit vraagt om een ondernemende, efficiënte en procesgerichte werkwijze. Waarbij de samenwerking met elkaar en de klant niet uit het oog wordt verloren. En aangezien de samenleving continu verandert, zijn wij ook blijvend in ontwikkeling.

Binnen het team juridische zaken van Meerinzicht wordt het secretariaat van de (nu nog) afzonderlijke bezwaarschriftencommissies uitgevoerd. Met ingang van 1 juli 2022 wordt door de gemeenteraden, colleges en burgemeesters van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde een gezamenlijk bezwaarschriftencommissie ingesteld. Voor deze commissie zoeken we een voorzitter, twee plaatsvervangende voorzitters en negen leden.

Dit ga je doen

De bezwaarschriftencommissie geeft advies aan de gemeenteraden, de colleges van burgemeester en wethouders en aan de burgemeesters van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde over de ingediende bezwaarschriften. De commissie vergadert elke week op dinsdagavond in Harderwijk of Zeewolde en één keer in twee weken op donderdagmiddag in Ermelo. De commissie behandelt bezwaarschriften op het gebied van onder meer het omgevingsrecht, de Wegenverkeerswet, de Algemene plaatselijke verordening, de Participatiewet, de Wmo en de Wob.

Jouw talenten

We vragen van u als lid van de bezwaarschriftencommissie:

 • een juridische opleiding met kennis van algemeen bestuursrechtelijke aangelegenheden, dan wel brede werkervaring binnen de (gemeentelijke) overheid;
 • kennis van en ervaring met het algemeen bestuursrecht;
 • kennis van en ervaring op minimaal één van de volgende rechtsgebieden: sociaal domein (Wmo, Participatiewet, Jeugdwet) en ruimtelijk bestuursrecht;
 • ervaring en affiniteit met het functioneren van het openbaar bestuur;
 • een onafhankelijke oordeelsvorming;
 • juiste communicatieve vaardigheden die ervoor zorgen dat alle betrokken partijen zich gehoord voelen;
 • kritische blik, maar ook tactvolle en oplossingsgerichte instelling;
 • geen betrokkenheid bij de bestuursorganen van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde en bij Meerinzicht.

Van de (plaatsvervangende) voorzitter wordt bovendien ervaring verlangd met het leiden van vergaderingen en/of hoorzittingen en het vermogen om bemiddelend op te treden.

Dit krijg je van ons

Als voorzitter:

 • per bijgewoonde hoorzitting een vergoeding van € 250;
 • een reiskostenvergoeding van € 0,28 per kilometer;

Als lid:

 • per bijgewoonde hoorzitting een vergoeding van € 150;
 • een reiskostenvergoeding van € 0,28 per kilometer.

*Bovenstaande is onder voorbehoud van vaststelling van het nieuwe reglement.

Laten we kennismaken

Zijn wij op zoek naar jou? Solliciteren kan tot 31 januari 2022 via de sollicitatiebutton. We willen je vragen daarbij ook aan te geven of je een voorkeur hebt voor je rol binnen de bezwaarschriftencommissie.

Meer weten over deze functie? Neem dan contact op met mevrouw mr. P.V. de Lijster, senior secretaris van de bezwaarschriftencommissie. Zij is bereikbaar op 085-1108125. De gesprekken zullen plaatsvinden op 7 & 8 februari, we willen je vragen hiermee rekening te houden.

Hoewel een persoonlijke kennismaking onze voorkeur heeft, kan het zijn dat in de huidige situatie dit toch via videobellen gaat plaatsvinden. Onze organisatie volgt de richtlijnen van het RIVM, waardoor we persoonlijk contact voorlopig zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Na de brievenselectie bepalen we op welke wijze de eerste kennismaking gaat plaatsvinden. Als we kiezen voor videobellen en we jou daarvoor willen uitnodigen, dan laten we je dat weten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: bestuursrecht, bezwaarschriften, bezwaarschriftencommissie, openbaar bestuur, sociaal domein, wmo, participatiewet, jeugdwet, juridisch, vacature Harderwijk

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 11 januari 2022
Verloopdatum: 31/01/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

€150 - €250
Scroll naar boven