Woo-coördinator

Deel deze vacature:

Wij zoeken een spin in het web voor de Woo.

Vind jij een transparante overheid belangrijk die actief documenten openbaar maakt? Ben jij daarnaast communicatief sterk en vind jij het leuk om met verschillende teams samen te werken? Dan ben jij misschien de nieuwe collega waar het team Juridische Zaken naar op zoek is.

Per 1 mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) in werking getreden. De Woo heeft als doel bij te dragen aan een transparante overheid. Deze wet heeft grote gevolgen voor overheden, ook voor de gemeente Voorschoten. Als Woo-coördinator ben jij de spin in het web voor de gemeente op het gebied van de praktische uitvoering van deze wet. Zo draag jij bij aan een groter vertrouwen van de burger in de overheid. Hierbij is het van belang dat je je bewust bent van de politiek-bestuurlijke omgeving waarin je werkt.

Je bent de Woo-coördinator van de gemeente Voorschoten. Je werkt vanuit het team Juridische zaken en Inkoop. Je bent de coördinator, dus je hebt een adviserende, overkoepelende, toetsende, bewakende, rapporterende en ondersteunende rol. Je behandelt zelf ook Woo-verzoeken als dat nodig is. Je geeft het adagium ‘openbaar, tenzij’ in de organisatie kleur en inhoud.

Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit:

 • Je vervult de rol als Woo-contactpersoon.
 • Je werkt nauw samen met collega’s van verschillende teams die de Woo-verzoeken behandelen.
 • Je draagt bij aan het signaleren én oplossen van knelpunten binnen de organisatie voor wat betreft de afhandeling van Woo-verzoeken.
 • Je neemt initiatieven om de kwaliteit en effectiviteit van het afhandelen van Woo-verzoeken te verhogen.
 • Waar nodig help je ook bij andere taken binnen het team Juridische Zaken en Inkoop.

Functie-eisen

 • In jouw functie is het belangrijk om goed te kunnen communiceren en je dit op de ontvanger weet af te stemmen. Je neemt verantwoordelijkheid en weet goed overzicht te houden. Je bent absoluut een teamspeler aangezien je met veel verschillende collega’s en lagen in de organisatie samenwerkt. Je weet op een gestructureerde wijze en met een goede bewaking van tijdslijnen alles onder controle te houden. Daarbij ben je proactief en zoek je zelfstandig naar oplossingen.
 • Je beschikt minimaal over hbo-werk- en -denkniveau (bij voorkeur rechten).
 • Je hebt affiniteit met het thema informatiehuishouding.
 • Je bent besluitvaardig en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je hebt kennis van de Wob en bij voorkeur kennis van de Woo.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van digitale systemen die de afhandeling van Woo-verzoeken eenvoudiger maken dan wel maakt je die snel eigen.
 • Gemeentelijke ervaring is een pre.

Waarom is deze functie iets voor jou?

Deze functie is een goede match met jou als je van een informele cultuur houdt. Maar ook enthousiast wordt om het onderwerp Woo verder handen en voeten te geven in de organisatie. Je krijgt dan ook energie van het schakelen met verschillende collega’s. Daarbij kun je goed overzicht houden op het diverse takenpakket wat jij hebt. Bovendien zet jij je graag in voor het maatschappelijk belang. Daarbij is verantwoordelijkheid nemen heel gewoon voor jou.

Ons aanbod

Een mooie en veelzijdige functie in een organisatie waarin met plezier gewerkt wordt. We hebben goede arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget, flexibele werktijden en ruime ontwikkelfaciliteiten met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is maximaal € 5372,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband (36 uur) met daarbij een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% waar mee je bijvoorbeeld extra vrije dagen kunt kopen, een studie kunt betalen of je kunt dit bedrag laten uitbetalen. Je IKB bestaat onder andere uit je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Jouw salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

Verder kan je denken aan:

 • Een sportbijdrage van € 300,- bruto per jaar, ongeacht of je parttime- of fulltime werkt.
 • Een reiskostenvergoeding of thuiswerkvergoeding.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Een tegemoetkoming in de zorgkosten van minimaal € 168,- bruto per jaar.
 • Flexibele werktijden.
 • Thuiswerken.
 • Hybride laptop plus smartphone.
 • Prima opleidingsfaciliteiten en mogelijkheden om je binnen onze organisatie te ontwikkelen.

Het gemeentehuis ligt in het centrum van het dorp. Deze kun je bereiken met het openbaar vervoer. Als je met de auto reist, dan kun je in de nabije omgeving gratis parkeren.

Jouw werkplek

De organisatie is onderverdeeld in vier domeinen: Mens en Samenleving, Fysieke Leefomgeving, Organisatie en Publiek & Bestuur. Je komt te werken bij het domein Organisatie dat bestaat uit de teams HR en Financiën, Facilitair, Inkoop en Juridische Zaken. Je werkt in het team Juridische Zaken met ca. tien collega’s. De organisatie en het team zijn in ontwikkeling. Je krijgt veel ruimte om je te ontplooien. Gezien je brede rol heb je veel contact met collega’s van verschillende afdelingen.

Onze organisatie

We werken vanuit onze drie kernwaarden: vakkundig, betrouwbaar en in eenvoud. Dit betekent onder andere dat we goede dienstverlening leveren, afspraken nakomen, efficiënt werken en zaken niet onnodig ingewikkeld maken. We werken op onderdelen opgavengericht en in samenwerking met inwoners, ondernemers en andere samenwerkingspartners.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten en het naar hun zin hebben. Je krijgt daarom bij ons de kans om je talenten veelvuldig in te zetten. Er is een prettige, informele werksfeer en we bieden veel ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Solliciteren

Enthousiast? Solliciteer dan door jouw cv inclusief twee referenties en motivatie in te sturen uiterlijk op maandag 6 juni 2022 via het sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 14 juni 2022. Graag in jouw motivatiebrief aangeven of je op die dag beschikbaar bent voor een sollicitatiegesprek.

Voor vragen kun je contact opnemen met Jacqueline Jonkhout, Teammanager Juridische Zaken en Inkoop, via 088 – 6549 381 of jjonkhout@voorschoten.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 mei 2022
Verloopdatum: 06/06/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Voorschoten

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. € 5372,-
Scroll naar boven