Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Woo-jurist

Deel deze vacature:

Woo-jurist
Ministerie van Justitie en Veiligheid

Functie­omschrijving
Uniek bij de Rijksoverheid, een centrale directie Openbaarmaking! Welke Woo-jurist wil dit meebeleven en wil meebouwen?

We zijn een dynamisch bestuursorgaan dat altijd in het middelpunt van de belangstelling staat. De Woo-afhandeling bij het ministerie van Justitie en Veiligheid biedt een enorme verscheidenheid aan onderwerpen. Van migratie tot interlandelijke adoptie, van Politie tot OM, juridische beroepen en rechtspraak en van wetgeving tot kansspelen en zo nog even door.

Ben je een scherpe, ervaren en collegiale jurist en dol op deze politiek-bestuurlijke omgeving, dan zijn we op zoek naar jou!

Als Woo-jurist handel je (complexe) Woo-zaken af waarbij je proactief contact zoekt met verzoekers maar ook met de collega’s die over de gevraagde informatie beschikken. Open communicatie en passend contact is daarbij essentieel.

Verder werk je mee aan de verbetering en vernieuwing van processen en werkwijzen en de verdere inrichting van de nieuwe directie. Om het bewustzijn van de organisatie over openbaarheid en de Woo te vergroten, geef je bovendien samen met andere teamleden workshops. Zo draag je bij aan het versterken van kennis binnen de organisatie

We werken hybride en zijn in de regel minimaal twee dagen in de week op kantoor in Den Haag.

Functie-eisen
Directie Openbaarmaking is een jonge directie met mooie en uitdagende groeistuipen. We zijn ook een hele diverse directie met de meest uiteenlopende karakters en verhalen. Heb jij ook zo’n verhaal, kom het ons vertellen!

Neem daarbij wel minimaal 1 jaar ervaring met het zelfstandig van A tot Z afhandelen van Woo-verzoeken en een afgeronde HBO-opleiding mee. Heb je daarnaast bredere Awb-ervaring of al eens eerder bij een ministerie gewerkt dan is dat zeker een pré. Last but not least, een beetje humor en gezelligheid is nooit weg. We werken hard en professioneel en daar hoort ook ontspanning bij!

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 10, schaal 11

Maandsalaris: Min €3.404 – Max. €6.110 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Contractduur: 1,5 jaar

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,50% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Deze functie is afhankelijk van kennis en ervaring ingeschaald in schaal 10 of 11. Verder betreft het een tijdelijke functie. Heb je reeds een vast contract bij de Rijksoverheid dan zijn de mogelijkheden voor het invullen van deze vacature dus beperkt.

Solliciteren?
Ministerie van Justitie en Veiligheid nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 13 juni 2024
Verloopdatum: 01/07/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

3404 - 6110
Scroll naar boven