Provincie Noord-Holland zoekt een

Woo-jurist

Woo-jurist Heb jij je helemaal ingelezen in de Woo en houd je van de dynamiek van politiek? Kom werken als Woo-jurist bij de provincie Noord-Holland! Als Woo-jurist bij de provincie Noord-Holland werk je in het centrum van de organisatie én zit je middenin de actualiteit. Van windturbines tot datacenters en van het Circuit Zandvoort tot Tata Steel; deze onderwerpen raken niet alleen de provincie, maar alle Noord-Hollanders. Heb jij je helemaal ingelezen in de Wet open overheid en houd je van de dynamiek van politiek? En voel jij bij een Woo-verzoek als geen ander aan wat de beste oplossing is voor alle betrokken partijen? Solliciteer dan nu bij de provincie Noord-Holland in Haarlem!

Deel deze vacature:

Jouw baan
Je handelt verzoeken om informatie af in het kader van de Wet open overheid en de desbetreffende bezwaar- en beroepsprocedures. Daarbij ga je op zoek naar input van collega’s door de hele organisatie, zoals beleidsmedewerkers, ondersteuners, ICT’ers, woordvoerders of bestuursadviseurs van gedeputeerden. Samen zorgen jullie ervoor dat de Woo-verzoeken zorgvuldig worden afgehandeld. Je bent overtuigend en zichtbaar, maar ook pragmatisch: jij gaat altijd op zoek naar de beste oplossing voor alle betrokken partijen.

Als Woo-jurist kom je te werken in een politieke organisatie. Gevoel voor deze politiek-bestuurlijke context is daarom belangrijk. Politiek gevoelige Woo-verzoeken bespreek je met Gedeputeerde Staten (GS). Ook adviseer je GS, de directie en de rest van de organisatie over vraagstukken over de Woo, transparantie en geheimhouding. Zo zorg je dat onze organisatie bewuster met deze thema’s omgaat. Daarnaast ben je creatief in het vinden van (technische) mogelijkheden om de provincie nog transparanter te maken.

Dit bieden wij

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 57.791,04 en € 81.712,22 (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuzebudget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per 5 jaar. Daarnaast zijn er andere opleidingsmogelijkheden, omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.Een baan op ons eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem, met dynamische werkplekken die passen bij de werkzaamheden die je op dat moment wilt doen: van stiltezone tot ontmoetingsplein met koffiebar.
 • Wij zorgen onder meer voor een bureau en beeldscherm, zodat je jouw thuiswerkplek goed kunt inrichten.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken
Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Wij zijn op zoek naar een jurist voor ons enthousiaste expertiseteam dat zich bezighoudt met de Wet open overheid, transparantie en geheimhouding. Als nieuwe collega val je onder de sector Juridische zaken. Deze sector ondersteunt het provinciaal bestuur en de directies bij alle juridische zaken. Binnen het expertiseteam ondersteunen we elkaar waar nodig en hebben we veel voor elkaar over.

Dit ben jij

 • Goed in staat relaties te onderhouden.
 • Resultaat- en oplossingsgericht.
 • Communicatief vaardig.
 • Bekend met ICT-systemen, zoals documentmanagementsystemen.

Verder heb je:

 • Een WO-studie rechten afgerond.
 • Kennis en ervaring op het gebied van de Wob en Woo.
 • Ervaring met bezwaar- en beroepsprocedures.
 • Gevoel voor politieke, bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen.

Herken je je wel in deze functie, maar voldoe je nog niet helemaal aan de gevraagde kennis en ervaring? Dan vragen we je ook te reageren.

Word onze nieuwe collega
Reageer voor 22 januari 2024 via de solliciteer direct button. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Pauline Kreuwel, hoofd Juridische Zaken. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Sandra Tadic, via 06 – 53250306. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 27 december 2023
Verloopdatum: 27/12/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Haarlem

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

€3935 en €5564
Scroll naar boven