Jurisprudentiebank mediation online

Delen:

Het aantal mediations is de afgelopen jaren toegenomen. Daarmee ook de hoeveelheid rechterlijke uitspraken over mediation. Reden voor het Nederlands Mediation Instituut (NMI) om een jurisprudentiebank mediation op te zetten. De jurisprudentiebank is vanaf heden online.

In de jurisprudentiebank mediation zijn relevante rechterlijke uitspraken met betrekking tot mediation opgenomen. Zo kan men er bijvoorbeeld terecht voor uitspraken over de reikwijdte van de geheimhoudingsplicht van de mediator of partijen, de status van een vaststellingsovereenkomst of mediationclausule, de kosten van een mediation en de vrijwilligheid van mediation.

In de jurisprudentiebank zijn onder andere uitspraken van de rechtbank, het gerechtshof, de Hoge Raad, de Centrale Raad van Beroep, het Hof van Discipline, de Raad van Discipline en de Geschillencommissie Advocatuur opgenomen.

Het is opgezet met als doel mediators, partijen, advocaten, adviseurs, doorverwijzers en andere geïnteresseerden te voorzien van informatie over mediation. Het NMI zal de databank maandelijks updaten met eventuele nieuwe uitspraken.

De jurisprudentiebank is door een ieder te raadplegen op www.nmi-mediation.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven