Juristen reageren vooral cynisch op einde gebruik fax door rechtspraak

Het bericht op LinkedIn van de Rechtspraak dat het einde van het faxverkeer met gerechten aankondigt, heeft vooral geleid tot cynische reacties van juristen. Die ook weer blij zijn dat ze van dat apparaat af zijn.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Juristen reageren vooral cynisch op einde gebruik fax door rechtspraak - Mr. online
De good old fax (foto: Pixabay)

“De rest van de wereld heeft het over Artificial intelligence en Big Data en wij hebben het over het afschaffen van de fax?”, schrijft advocaat Angela Minderhoud-Verkaik (Straatman Koster Advocaten). En: “Eerst moest ik de telex buiten kantoor zetten. Straks de telefax. Waar moet dat heen?”, meldt incassospecialist en rechtskundig adviseur Arie den Boef. Volgens Sanne Groenwold (Croon Advocaten) is “de dag waarvan je hoopte dat ie zou komen is eindelijk hier”. Jurist Arwin Mulderij grapt dat dit het einde is “van het stenen fax-tijdperk 😉 Het werd ook wel een beetje tijd…”.

Nostalgisch

Bart Hopmans (HJ Advocaten) kijkt ook naar de zonnige kant: “Er nog maar even van genieten dus!” dat vindt Kim Bellen, jurist civiel recht ook: “Afscheid van de nostalgische fax. Ik hou van die fax en zal het tot de laatste dag gebruiken. Het is uiteraard een logisch afscheid.” Het bericht van de Rechtspraak op LinkedIn is voorzien van een groot aantal duimpjes, steunbetuigingen en hartjes.

Veilig mailen

Dat ‘logische afscheid’ gaat nog niet direct in. Pas vanaf 1 februari 2022 behoort faxen met de Rechtspraak tot het verleden – het kan nog vier maanden. Het traditionele faxverkeer maakt dan plaats voor Veilig Mailen, waarmee vertrouwelijke informatie versleuteld en veilig kan worden gedeeld via e-mail. De Rechtspraak moest op zoek naar een alternatief, omdat KPN volgend jaar stopt met de ISDN-dienstverlening voor traditioneel faxen. Volgens de Rechtspraak heeft Veilig mailen dezelfde juridische status als het faxverkeer nu.

Bijlagen

Over reeds gebruikte alternatieven (zoals ZIVVER) is niet iedereen tevreden. “Als ZIVVER maar wel alle bijlagen goed doorzendt”, schrijft jurist arbeids- en flexrecht Lianne Langedijk. “Gaat nog niet altijd goed en als je dan een termijn mist wordt het toch even Apeldoorn bellen.  Soms gebeurt het dat niet alle bijlagen meekomen, terwijl wel in het bijlagenoverzicht staat dat de bijlagen zijn verzonden, ik hoorde een collega hier laatst ook over. Wel meer instrumenten zoals ZIVVER hebben dat mankement, heb ik laatst ervaren. Dit zou nog nagekeken kunnen worden zodat alles ook echt goed overkomt.”

Lees hier de discussie op LinkedIn.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top