Juristen willen meer tijd voor kunst en cultuur

Delen:

Juristen hebben een bovengemiddelde belangstelling voor kunst en cultuur. Dat blijkt uit een onderzoek naar de betrokkenheid van juristen bij kunst en cultuur dat het Nederlands Juristenblad de afgelopen weken heeft gedaan door middel van een online enquête.

Van de 130 respondenten zegt ongeveer 80 procent een bovengemiddelde belangstelling te hebben. Bijna de helft van de geënquêteerden stelt dat zij deze interesse van huis uit hebben mee gekregen. Circa 40 procent van de deelnemers besteedt hieraan tussen de 250 en 500 euro per jaar en 38 procent meer dan 500 euro. Populair zijn bezoeken aan: de bioscoop, een museum, een kunstgalerie of een klassiek concert. Opvallend is dat 106 juristen meer tijd zouden willen hebben voor kunst en cultuur. Verder is het noemenswaardig dat 30 procent op de vraag op welk dagblad zij een abonnement hebben, ‘geen’ hebben geantwoord omdat zij nieuws op internet lezen.

Klik voor de resultaten van het onderzoek hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven