Justitie in de fout bij afluisteren

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Justitie gaat nog steeds in de fout bij het afluisteren van gesprekken van verdachten met hun advocaat. Volgens de wet moet de opname van zo’n gesprek vrijwel direct worden vernietigd.

Dat gebeurt lang niet altijd, en als de opnamen wel worden vernietigd, gebeurt dat vaak te laat of er blijft op papier een uitgeschreven versie van het telefoongesprek bestaan.

Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het College Bescherming Persoonsgegevens. Al in 2002 bleek dat justitie de regels niet goed naleeft. Die situatie is sinds die tijd volgens het CBP wel enigszins verbeterd.

Bron: NOS

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top