Justitie moet inkoopbeheer nu echt verbeteren

Delen:

Het ministerie van Justitie moddert nu al tien jaar met het inkoopbeheer. Als de bedrijfsvoering voor dit onderdeel dit jaar nog steeds niet echt beter wordt, zal de Algemene Rekenkamer volgend jaar tegen het jaarverslag 2010 bezwaar maken.

Dat stellen ‘s lands rekenmeesters in hun rapport bij het jaarverslag van het ministerie van Justitie. Er zijn het afgelopen jaar meer fouten gemaakt met de Europese aanbestedingsregels. Er zijn tekortkomingen bij de controle op het inkoopbeheer, op het betaalgedrag en op de verantwoording voor het inhuren van derden. De organisatie van het inkoopbeheer en de inkoopondersteuning is gewoon niet goed genoeg.

Ook met de personeelsdossiers blijven er problemen, alhoewel die wel iets verminderd zijn. Toch bestaat nog steeds de kans dat er onterecht salarissen worden verstrekt, aldus de bezorgde Rekenkamer dinsdag. (Bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven