Justitie staat bij uw kantoor op de stoep, wat nu?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Pixabay

De Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten heeft de handleidingen bij extern onderzoek voor dekens en voor advocaten geactualiseerd. Deze handleidingen en een stappenplan zijn nu beschikbaar.

Deze handleidingen leggen uit wat advocaten, de receptie van een advocatenkantoor en de deken moeten doen als Justitie voor de deur staat, maar ook wat er dient te gebeuren als tegelijkertijd de woning van de advocaat wordt doorzocht.

Het doel van de handleidingen is onveranderd: zij geven advocaten en dekens handvatten om de vertrouwelijkheid van het contact tussen rechtzoekenden en hun advocaat te waarborgen wanneer sprake is van een doorzoeking bij een advocaat. De geheimhoudingsplicht en het verschoningsrecht zijn daarbij leidend.

Ook ditmaal is gebruikgemaakt van de expertise van ervaren specialisten uit de praktijk. In de loop van dit jaar worden naar verwachting ook een bestuursrechtelijke en een fiscale variant ontwikkeld.
Onder meer wijzigingen in de Advocatenwet, de recente herijking van de gedragsregels en enkele strafvorderlijke ontwikkelingen vormden aanleiding voor deze herziening. De oorspronkelijke handleidingen dateren uit 2013. In 2014 vond een eerdere update plaats.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top