Justitie start onderzoek advocatenkantoor

Delen:

Het Openbaar Ministerie (OM) in Groningen begint een strafrechtelijk onderzoek naar het in opspraak geraakte advocatenkantoor Tiebout uit Groningen. Het onderzoek volgt op een aangifte van de Raad voor Rechtsbijstand.

Dat kantoor zou jarenlang op grote schaal overheidsgeld hebben aangevraagd op naam van kantoorgenoten om zo veel meer overheidsgeld binnen te kunnen krijgen dan wettelijk is toegestaan.

Het OM is nu bezig met het verzamelen van bewijs en de opbouw van een dossier. Volgens een woordvoerder is nog niet duidelijk hoe een eventuele dagvaarding er uit zal zien. Valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie behoren tot de mogelijkheden.

Een woordvoerder van Tiebout laat weten het onderzoek van justitie af te wachten. De advocaat geeft toe dat vervalsing wel bewezen is door een eerder onderzoek van de beroepsgroep.

De eventuele gang naar de strafrechter is de zoveelste stap in de affaire Tiebout. Eerder werd het de grote man achter de fraude, Ron van Asperen, al verboden om ooit nog overheidsgeld aan te vragen. Vorige week kreeg hij te horen dat hij zijn toga definitief in moet leveren. Drie andere advocaten zijn volgens de Raad van Discipline schuldig aan medeplichtigheid. Zij mogen hun toga nog wel houden. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven