Justitieprijs voor vertaalapp

Delen:

Beeld bij vertaalappDe vertaalapp Nadim.nl is uitgeroepen tot het beste innovatie-idee van medewerkers van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De vertaalapp voor asielzoekers en vluchtelingen was één van de tachtig inzendingen voor de innovatiewedstrijd van het ministerie.

Een jury selecteerde eerder drie finalisten: een nieuwe aanpak om aangiftes bij de Nationale Politie te verwerken, een ‘marktplaats’ voor gezochte kennis, expertise en talenten binnen het ministerie, en dus de winnende vertaalapp.

Pictogrammen

De app, ingezonden door medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, is actueel en praktisch. Het gaat om een voorstel voor een app, waarbij vluchtelingen informatie in meerdere talen aangeboden krijgen op hun telefoon, via tekstblokken en pictogrammen. Uitgangspunt van het voorstel is om samen te werken met andere organisaties.

De prijs

De prijs bestaat uit het uitvoeren van het voorstel. Vanwege de hoge kwaliteit van de voorstellen heeft het ministerie besloten om niet alleen het winnende voorstel, maar ook de beide andere genomineerde ideeën, uit te voeren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven