Kabinet akkoord met inperking taakstraffen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het kabinet heeft woensdag ingestemd met een voorstel waardoor rechters de daders van ernstige zeden- en geweldsmisdrijven niet meer kunnen veroordelen tot uitsluitend een taakstraf. Daders kunnen straks nog wel een combinatie krijgen van een werkstraf en bijvoorbeeld een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil de wet wijzigen om dit te regelen. Vooruitlopend daarop heeft hij het Openbaar Ministerie vorig jaar al de opdracht gegeven niet meer alleen een taakstraf te eisen voor ernstige zeden- en geweldsmisdrijven. Hij deed dat na een onderzoek waaruit bleek dat rechters geregeld taakstraffen oplegden voor bijvoorbeeld verkrachting of aanranding.

De minister wil nu vastleggen dat geen taakstraffen meer volgen op misdrijven waarop maximaal een gevangenisstraf van zes jaar of meer staat. Hetzelfde geldt voor misdrijven die een ernstige inbreuk maken op de integriteit van het slachtoffer. (Bron: ANP)

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top