Kamer neemt Wetsvoorstel vereenvoudiging en digitalisering procedures aan

Delen:

27 Digitaal werkenHet wetsvoorstel dat digitaal procederen in eerste aanleg mogelijk maakt, is dinsdag door de Tweede Kamer aangenomen. Ook de motie van CDA-Kamerlid Oskam die zegt dat digitaal procederen al van start kan gaan een half jaar nadat drie van de vier benodigde wetsvoorstellen door het parlement zijn, kon op instemming van de Kamer rekenen.

Tijdens het debat van de Kamer met minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur vorige week bleek al dat de Kamerleden het er unaniem over eens waren dat digitalisering van rechtspraak essentieel is en dat er een goed wetsvoorstel ligt.

Het wordt spannend of de oorspronkelijke planning voor het programma Kwaliteit en Innovatie (KEI) wordt gehaald. Die planning gaat ervan uit dat op 1 juli 2015 alle wetgeving door de Eerste en Tweede Kamer is.

Bron: www.rechtspraak.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven