Kamervragen over dreigend conflict Orde en Teeven

Delen:

Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen (SP) heeft Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) naar aanleiding van het bericht ‘Dreigend conflict Advocatenorde en Teeven over toezicht’ dat begin deze maand op deze website verscheen.

Eén van de Kamervragen luidt als volgt: “Bent u voornemens om het dreigende conflict of in ieder geval de dreigende patstelling af te wenden door in gesprek te gaan met de NOvA? Zo ja, wanneer gaat u dit gesprek aan en met welke insteek? Zo nee, waarom niet?”

In het bericht dat eerder op deze site verscheen, staat dat de meningsverschillen tussen de Advocatenorde en het ministerie van Veiligheid en Justitie over het toezicht op de advocatuur zich toespitsen. De Orde kondigde eind maart een tweetal verordeningen aan waarvan er minimaal één in strijd lijkt te zijn met de toezichtsplannen van staatssecretaris Teeven.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven