Nieuws

Kantoorhond Bobby waakt over website notarissen

Bobby. Foto DKT

Hij heet Bobby, prijkt pontificaal op de vernieuwde website van het Tilburgse notariskantoor Daamen De Kort van Tuijl en dankzij zijn scherpe neus helpt hij zijn baasje Peter Blokland bij de identificatie van cliënten. Dat laatste is natuurlijk een grapje, maar hond Bobby is wel degelijk kind aan huis bij het notariskantoor van Daamen De Kort van Tuijl (DKT) aan de Stationsstraat in het centrum van Tilburg.

“Twee dagen per week is hij hier op kantoor,” vertelt notaris Peter Blokland. “Als er thuis niemand is, gaat hij met het baasje mee.” Bobby, een 6-jarige Cairn-terrier, doet daar wat een hond in het algemeen doet: rondlopen, rondsnuffelen en mensen kwispelend begroeten. “En als hij niet aangehaald wordt, druipt hij weer af.”

Notaris Peter Blokland met hond Bobby. Foto DKT

“Hij gaat mee naar kantoor omdat het voor een hond heel ongezellig is om alleen thuis te zitten,” legt Blokland uit. “Bovendien vindt iedereen op kantoor het geweldig. Collega’s omschrijven zijn aanwezigheid als een leuke secundaire arbeidsvoorwaarde. Hij ligt af en toe bij de een en dan weer bij de ander. Hij weet precies wie een snoepje voor hem heeft.”

En waarom staat hij op de website? “We zien hem allemaal als een kantoorgenoot. Een van dames op kantoor kwam zelfs aanzetten met een Duits artikeltje over ‘Kollege Hund’. Dus het leeft wel.”

Bobby is ook zeer geliefd bij de klanten. Als er een bespreking is, glipt hij graag mee naar binnen en dan gaat hij onder de tafel liggen. Hij had tot voor kort wel één nadeeltje. “Hij blafte elke keer fanatiek als de klok op mijn kamer sloeg. Daar konden mensen heel erg van schrikken.” Maar sinds Blokland de klok heeft afgezet is Bobby weer gekalmeerd. Een prettige en sympathieke collega, zeg maar.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures
Mercedes-Benz – Mercedes Business Solutions (Rectangle)