Kennedy Van der Laan: meer legal tech in advocatuurlijke diensten

Delen:

191217_KvdL_Depositphotos_191578550_s-2019

Kennedy Van der Laan kiest voor verdere integratie van legal tech in haar dienstverlening. Het kantoor adviseert cliënten sinds 2015 op het gebied van legal tech. Het zet nu de volgende stap en breidt het palet aan juridische diensten waarbij technologie wordt ingezet verder uit.

Joost Linnemann, CEO van Kennedy Van der Laan: “Tot nu toe adviseerden we cliënten vooral over de inzet van legal tech in hun organisatie. Een aantal cliënten heeft op dat gebied inmiddels mooie stappen gezet. Nu willen we de focus iets verleggen naar de inzet van legal tech in onze advocatuurlijke diensten, om zo uiteindelijk, samen met cliënten, de hele keten efficiënter en hoogwaardiger te bedienen. In eerste instantie ligt de focus op het technologisch verrijken van onze diensten.”

Jeroen Zweers, die aan de wieg stond van de legal-techactiviteiten van Kennedy Van der Laan, neemt na zes jaar afscheid van het kantoor. Linnemann: “Jeroen is een autoriteit op het gebied van legal tech en heeft deze discipline, destijds een niche, succesvol op de kaart gezet, zowel in het algemeen als in zijn rol bij Kennedy Van der Laan. Hij heeft daarmee enorm bijgedragen aan onze huidige marktpositie.” Zweers: “Innovatie in de juridische markt is lastig omdat het veelal gezien wordt als bedreigend voor de status quo. Kennedy Van der Laan heeft het lef gehad de innovatie legal tech te omarmen en mij in te zetten om dit nieuwe vakgebied te onderzoeken en te ontwikkelen tot oplossingen voor cliënten. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen en de vrijheid die ik hierbij heb gekregen en kijk met trots naar de resultaten die we hebben bereikt. Ik heb in de afgelopen jaren de juridische markt zien ontwikkelen, maar juridische afdelingen hebben guidance nodig bij het ontwikkelen en implementeren van innovaties. Ik zie op het gebied van legal tech oneindig veel mogelijkheden en ga mijn kennis van de markt en lessons learned inzetten om andere organisaties te ondersteunen bij het realiseren van een betere legal delivery.”

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven