Dochter Corstens schrijft kinderboek over rechtspraak

Delen:

Beeld bij juridisch kinderboekEen primeur voor juridisch Nederland: het eerste kinderboek over rechtspraak is verschenen. Met een klap van de hamer legt aan de hand van een verzonnen verhaal uit hoe de Nederlandse rechtspraak in elkaar zit. Begrippen als alibi en cassatie worden zo op een toegankelijke manier uitgelegd.

Schrijfster Veerle Corstens en illustrator Marjet Wullink zijn de makers. Om juridische fouten te voorkomen liet Veerle Corstens zich adviseren door haar vader, de oud-president van de Hoge Raad Geert Corstens.

Het verhaal Met een klap van de hamer gaat over het 12-jarige meisje Juun dat probeert te bewijzen dat haar neef onschuldig is aan een overval. Veerle Corstens zei daarover in de Volkskrant: “Op deze manier zullen kinderen kennis vergaren zonder dat ze het door hebben.” Haar vader Geert hoopte al jaren dat er zo’n boek zou komen. “Als president van de Hoge Raad heb ik ervoor gepleit dat we het verhaal van het recht vertellen. Veel mensen weten er te weinig van, beseffen te weinig hoe belangrijk recht is voor de vrijheid van ons allemaal,” schrijft Corstens in het voorwoord.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven