Kinderrechtenprijs voor boterhammenman

Met zijn stichting ‘Niet Graag een Lege Maag’ heeft initiatiefnemer Johan Muurlink, ‘de Boterhammenman’, maandag 16 november de Rotterdamse Kinderrechten Award 2020 gewonnen. De uitreiking, die via een livestream te volgen was, was de officiële start van de Week tegen Kindermishandeling die dit jaar ‘Leren van elkaar’ als thema heeft.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Kinderrechtenprijs voor boterhammenman
Foto: Pixabay

Met de prijsuitreiking wil de gemeente Rotterdam aandacht vragen voor de rechten van het kind.

Belangrijkste basisrechten

De winnende stichting zorgt voor een lunchpakket voor kinderen die geen eten mee naar school krijgen. Daarnaast geeft zij sinds kort ook voorlichting over gezonde voeding. De stichting is actief in Rotterdam Zuid, maar wil uiteindelijk alle Rotterdamse kinderen van een boterham voorzien. Volgens de jury draagt ze daarmee bij aan een van de belangrijkste basisrechten van een kind: gezond leven. 

Extra school

De Rotterdamse initiatiefnemer van de stichting, die al drie jaar genomineerd was, kreeg behalve bloemen en een penning ook een check van 7.500 euro. Met dat geld kan zijn stichting een jaar lang een extra school van lunchpakketten voorzien.

Buurtkinderen

In de categorie Rotterdammer was Engracia Castelen de winnaar vanwege haar inzet voor buurtkinderen in de Beverwaard. Zij kreeg een geldbedrag van 1.250 euro.  

Week tegen Kindermishandeling

In de Week tegen Kindermishandeling vinden tal van activiteiten plaats, die georganiseerd worden door verschillende organisaties. Ook via een (social media) campagne is er aandacht voor het thema en voor ervaringsverhalen. De week startte in 2013 op initiatief van de Taskforce Kindermishandeling en Seksueel Misbruik, eerst onder de naam de Week van Kinderen Veilig. Nadat de Taskforce in 2016 zijn werkzaamheden beëindigde, hebben de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Justitie en Veiligheid het Nederlands Jeugdinstituut en Movisie gevraagd om de organisatie op zich te nemen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top