NGB

Klimaatverandering en de rol van de bedrijfsjurist

De klimaatverandering en de nationale en Europese maatregelen die deze moeten remmen hebben impact op elk bedrijf. De bedrijfsjurist heeft een rol, maar welke? Thema voor de Bedrijfsjuristen Monitor, die Houthoff sinds 2008 ieder jaar met het NGB organiseert.

Op 13 mei spreekt Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit, over de veranderingen die het werk van de bedrijfsjurist beïnvloeden, nu en in de nabije toekomst. Max Christern, dagvoorzitter en schrijver op het gebied van leider en duurzaamheid leidt vervolgens een paneldiscussie over de impact van klimaatverandering op de rol van de bedrijfsjurist. Tot slot wordt de publicatie Bedrijfsjuristen Monitor 2019 gepresenteerd.

Een belangrijke uitspraak in de discussie over klimaatverandering is de Urgenda-zaak. Op 9 oktober 2018 bekrachtigde het Hof Den Haag de uitspraak van de rechtbank van 24 juni 2015 in de Klimaatzaak. Nederland moet de uitstoot van broeikasgassen terugdringen met ten minste 25% ten opzichte van 1990. Op 24 mei a.s. om 9.00 uur vinden de pleidooien plaats bij de Hoge Raad. De zitting wordt via een livestream uitgezonden. Het cassatieberoep werd ingesteld door de Staat tegen de uitspraak van het Hof Den Haag. De zaak is aangespannen door de stichting Urgenda, samen met 886 mede-eisers.

Bedrijfsjuristen Monitor 13 mei 2019
14.30 – 19.00 u.
Nationale Opera & Ballet, Amstel 3, Amsterdam

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

NGB

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging van bedrijfsjuristen. Het NGB biedt interessante opleidingen en bijeenkomsten, alleen voor leden, toegespitst op de praktijk van de bedrijfsjurist.

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda.

Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in het nieuwsoverzicht.

Bent u inhouse bedrijfsjurist en nog geen lid van het NGB? Meldt u dan aan via onze website.

Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen
Postbus 93002
2509 AA DEN HAAG

T. 070 – 349 04 10
I. www.ngb.nl
E. info@ngb.nl

Winkelmand