Kluwer en eFaqt in online studiemethode

Delen:

Uitgever Kluwer komt in samenwerking met eFaqt.com met een snelle online leerservice als ondersteuning bij de studieboeken die gebruikers 30% tijdswinst moet gaan opleveren. De online leeromgeving is geschikt voor professionals en studenten in de vakgebieden waar Kluwer zich op richt: juridisch en fiscaal.

Kluwer is de grootste online uitgeverij van Nederland en heeft op het gebied van opleidingen een omvangrijk portfolio, onder andere voor docenten en (juridische) studenten in het hoger onderwijs. De combinatie van de unieke studiemethodiek van eFaqt.com met de studieboeken van Kluwer zorgt er volgens de uitgeverij voor dat iedere gebruiker van het systeem een studieboek tot 30 procent sneller kan bestuderen. De student zal de stof beter onthouden, geconcentreerder werken en daardoor goede resultaten behalen.

Op efaqt.com schrijven studenten online een samenvatting per hoofdstuk en delen deze aantekeningen met hun medestudenten, waar ook ter wereld. Tijdens het maken en delen van de aantekeningen zorgt eFaqt.com ervoor dat studenten bewust en onbewust gebruikmaken van verschillende methoden die bewezen hebben het leerproces te versnellen. Zo maakt eFaqt.com automatisch een Mind Map van het boek en biedt het intelligente herhalingsmethodieken. Daarnaast maakt het gebruik van de persoonlijke leerstijl van de student, bevordert het begrijpend lezen en zorgt ervoor dat de student op de juiste momenten ontspant om daarna weer optimaal te kunnen presteren.

Joek Peters, Business Unit manager Kluwer Legal is enthousiast over de samenwerking met eFaqt: “Kluwer ondersteunt professionals om succesvol te zijn in hun werk. We richten ons ook op de professionals van de toekomst, de studenten in het hoger onderwijs. Daarbij kijken we naar de nieuwste technieken en innovaties, zoals geavanceerde e-studietools die het studeren, maar ook lifetime learning tot een plezier maken. Hoe men ook wil leren, waar men ook wil leren. Zo zorgen wij er met onze content voor dat professionals ook na hun studietijd zich continu in hun vak kunnen bijscholen. Door de samenwerking met eFaqt hebben we een prachtig aanbod: de snelle innovatieve online leermethode van eFaqt gecombineerd met de expertise en topcontent van Kluwer.”

“Het is een fantastisch partnership waar we enorm trots op zijn”, aldus Christiaan Henny, de 26-jarige ondernemer die vanuit de studiebanken uit eigen behoefte eFaqt startte. “De samenwerking met de grootste online uitgever van Nederland, biedt tal van extra mogelijkheden voor studenten. Zij hebben in pilots reeds aangegeven dat werken met het eFaqt-systeem hun studierendement sterk verbetert. Via het systeem kan Kluwer reageren op aantekeningen van studenten en op die manier verdere digitale ondersteuning bieden bij het bestuderen van de content. Een echte win-win situatie.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven