Kluwer en Stibbe lanceren Arresten Game

Delen:

Scherm-1-Arresten-gameKluwer heeft in nauwe samenwerking met advocatenkantoor Stibbe de Arresten Game gelanceerd, een gratis app voor rechtenstudenten. De Arresten Game is een app waarmee rechtenstudenten spelenderwijs standaardarresten voor tentamens kunnen leren.

De student selecteert in de app de arresten die voor het tentamen geleerd moeten worden en speelt met die arresten een spel, dat lijkt op Memory. Er zijn ruim 100 standaardarresten beschikbaar. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor iPhone en Android-apparaten.

‘Serious gaming’ heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen, maar is binnen de juridische faculteiten nog altijd relatief onbekend. Met deze app willen Kluwer en Stibbe daar verandering in brengen. Denise Koopmans, Business Unit Director Legal bij Kluwer: “Studenten kunnen zich met de Arresten Game op een aantrekkelijke manier voorbereiden op de tentamens. Deze app is een mooi voorbeeld van serious gaming’, een van de onderdelen van het Kluwer-innovatieprogramma.”

Liesbeth Lanser, perswoordvoerster bij Stibbe: “Stibbe ziet de app als een mogelijkheid om de advocaat van morgen te bereiken. Daarnaast is de samenwerking met Kluwer ook bedoeld om binnen Stibbe ervaring op te doen met het ontwikkelen van apps.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven