KNB al begonnen met de lobby

Delen:

logo knbDe notariële beroepsorganisatie KNB is al begonnen met de lobby voor de verkiezingen van 2017. De KNB heeft aan de verschillende politieke partijen suggesties gedaan voor hun verkiezingsprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Het gaat om voorstellen om bestaande wetten en regels beter aan te laten sluiten op de maatschappelijke situatie. De suggesties werden verzameld door de issuegroep Tweede Kamerverkiezingen 2017, die eind vorig jaar door het KNB-bestuur werd ingesteld.

Het zijn voorstellen op het gebied van ondernemings-, familie-, en onroerendgoedpraktijk en enkele fiscale suggesties. Eén van de voorstellen is bijvoorbeeld om niet langer automatisch plaatsvervulling toe te passen bij als iemand een erfenis verwerpt. Nu moet de verwerpende ouder/erfgenaam namens zijn minderjarige kind bij de rechter machtiging om verwerping aanvragen. Door dit voorstel is dat niet langer nodig.

Het bestuur van de KNB heeft de voorstellen onlangs aangeboden aan de commissies die de partijprogramma’s schrijven voor de verschillende politieke partijen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven