Koning op werkbezoek bij jubilerende gerechtsdeurwaarders (150 jaar oud)

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders bestaat 150 jaar en kreeg bezoek van degene namens wie deurwaarders vonnissen betekenen. Willem-Alexander heeft ‘een mooi beeld van de moderne gerechtsdeurwaarder’ gekregen.

Delen:

Koning op werkbezoek bij jubilerende gerechtsdeurwaarders (150 jaar oud) - Mr. online
Foto: Depositphotos

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) bestaat 150 jaar en vierde dit in december met een symposium en feest voor genodigden in Scheveningen. Dit jubileum was ook aanleiding om de koning uit te nodigen. Hij kwam 17 januari op werkbezoek bij Jongejan Wisseborn Gerechtsdeurwaarders in Harderwijk.

Predicaat ‘koninklijk’

KBvG-voorzitter Chris Bakhuis was zeer verheugd met dit bijzondere bezoek: “Het predicaat ‘koninklijk’ brengt verplichtingen met zich mee en zo voelt de beroepsgroep dat ook. De gerechtsdeurwaarder brengt immers in naam van de koning een vonnis bij een schuldenaar aan de deur. Dat koninklijke weegt soms zwaar voor de ontvanger. Het is een hele eer om in gesprek te mogen gaan met de koning over ons bijzondere ambt.”

Ondernemerschap

Bij Jongejan Wisseborn werd de koning bijgepraat over de ontwikkelingen binnen de beroepsgroep en de initiatieven die de KBvG hiervoor neemt, en over digitale ontwikkelingen op nationaal en Europees niveau. Hij ging in gesprek over de opleiding tot gerechtsdeurwaarder, de werkverhoudingen, beroepsontwikkeling en het ondernemerschap. Ook keek de koning mee op de werkvloer, waar hij onder meer een demonstratie kreeg van de werking van het Digitaal Beslagregister. Ook kreeg de Koning een inkijk in Schuldenwijzer, de website waarop mensen hun schulden kunnen inzien. Hij was, volgens de KBvG, “onder de indruk van de zorgvuldigheid waarmee de gerechtsdeurwaarders omgaan met de vertrouwelijke informatie”.

Schulden

De Koning sprak ook met vertegenwoordigers van organisaties waarmee gerechtsdeurwaarders samenwerken om mensen met problematische schulden te helpen, zoals een maatschappelijk werker en een bewindvoerder. Daarbij werd ook duidelijk gemaakt welke rol de gerechtsdeurwaarder in dit proces inneemt. Ook ‘autonomen’ of ‘soevereinen’ kwamen aan bod.

Lustrumboek

Het werkbezoek werd afgesloten met de overhandiging van het lustrumboek van de KBvG. Dit boek is in eigen beheer gemaakt ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan en beschrijft de ontwikkeling die de beroepsgroep heeft doorgemaakt aan de hand van verschillende interviews met oud-bestuurders en gerechtsdeurwaarders. Het eerste exemplaar werd overigens een maand geleden aangeboden aan minister Weerwind (Rechtsbescherming). Voorzitter Bakhuis over het koninklijk bezoek: “We hebben een mooi beeld van de moderne gerechtsdeurwaarder kunnen neerzetten.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven