Koning Willem-Alexander opent nieuw Paleis van Justitie Amsterdam

Delen:

paleis-van-justitieKoning Willem-Alexander opent donderdag 19 september het nieuwe Paleis van Justitie op het IJdok in Amsterdam. Het Paleis van Justitie bestaat uit twee geschakelde gebouwen waarin het gerechtshof Amsterdam en delen van het Openbaar Ministerie zijn gehuisvest.

Het nieuwe Paleis van Justitie bevindt zich op een kunstmatig aangelegd schiereiland in het IJ in de buurt van het Centraal Station. Architectenbureau Claus en Kaan uit Amsterdam heeft het casco van het gebouw ontworpen en het interieur van het publieke gebied (de zittingszalen en de entrees). Het interieur van de kantoorverdiepingen, het bedrijfsrestaurant, het vergadercentrum en de bibliotheek is ontworpen door OTH-architecten.

Zowel binnen als buiten is gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Een van de uitgangspunten van het ontwerp is dat het gebouw langdurig de functie van Paleis van Justitie kan vervullen. Daarnaast heeft het nieuwe gebouw een positief effect op de efficiency en innovatief werken. Waar voorheen de medewerkers op drie verschillende locaties in de binnenstad van Amsterdam werkzaam waren, is men nu ondergebracht in één gebouw.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven