Koninklijke onderscheiding voor scheidend vice-president

Delen:

 IGP6299-1-100px

Foto: Ivo Verboon

Scheidend vice-president en voorzitter van de strafkamer van de Hoge Raad Freek Koster is benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze koninklijke onderscheiding tijdens zijn afscheidsbijeenkomst uit handen van de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen.

Koster was twintig jaar raadsheer bij de Hoge Raad waarvan ruim zeven jaar als vice-president van de strafkamer. Bij de Hoge Raad heeft hij op belangrijke wijze bijgedragen aan een moderne rechtsontwikkeling met oog voor het maatschappelijk haalbare zonder de rechten van de verdachte daarbij uit het oog te verliezen.

Koster heeft niet alleen als gezaghebbend rechter en autoriteit op zijn vakgebeid zijn stempel op de Hoge Raad gedrukt, ook heeft hij menig feestelijke bijeenkomst als organist/pianist muzikaal luister gegeven. Buiten de Hoge Raad is hij – al zo’n 48 jaar – verdienstelijk actief als organist.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven