Juridisch nieuws

Koninklijke onderscheiding voor scheidend vice-president

 IGP6299-1-100px

Foto: Ivo Verboon

Scheidend vice-president en voorzitter van de strafkamer van de Hoge Raad Freek Koster is benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze koninklijke onderscheiding tijdens zijn afscheidsbijeenkomst uit handen van de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen.

Koster was twintig jaar raadsheer bij de Hoge Raad waarvan ruim zeven jaar als vice-president van de strafkamer. Bij de Hoge Raad heeft hij op belangrijke wijze bijgedragen aan een moderne rechtsontwikkeling met oog voor het maatschappelijk haalbare zonder de rechten van de verdachte daarbij uit het oog te verliezen.

Koster heeft niet alleen als gezaghebbend rechter en autoriteit op zijn vakgebeid zijn stempel op de Hoge Raad gedrukt, ook heeft hij menig feestelijke bijeenkomst als organist/pianist muzikaal luister gegeven. Buiten de Hoge Raad is hij – al zo’n 48 jaar – verdienstelijk actief als organist.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Reactie toevoegen

Klik hier om een reactie achter te laten

Recente vacatures

Recente vacatures
Mercedes-Benz – Mercedes Business Solutions (Rectangle)