Kunst gedetineerden in rechtbank

Delen:

In het Atrium van de rechtbank Maastricht is tot 9 maart een expositie te zien van schilderijen gemaakt door gedetineerden uit de penitentiaire inrichting De Geerhorst in Sittard. Meer dan vijftig schilderijen worden tentoongesteld.

Josien Bonnemayer, werkzaam bij de rechtbank Maastricht, was de motor achter de expositie. Bonnemayer: “Ik ben lid van de kunstcommissie van de rechtbank Maastricht en tevens secretaris van de Commissie van Toezicht in de Geerhorst. Daar kwam ik in contact met docent creatieve vorming Peter Nelissen. Hij is ook criminoloog en richt zich voornamelijk op de terugkeer van gedetineerden in de samenleving en het terugdringen van recidive. Hij is ervan overtuigd dat kunstonderwijs gedetineerden kan helpen weer aansluiting te vinden bij de samenleving.” (bron: rechtspraak.nl)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven