KVdL roept ‘Marian Kennedy Fellowship’ in het leven

Als eerbetoon aan Marian Kennedy heeft het advocatenkantoor Kennedy Van der Laan ‘the Marian Kennedy Fellowship’ in het leven geroepen. Het gaat om een jaarlijkse prijs van € 15.000 voor een persoon of organisatie die zich op innovatieve en duurzame wijze inzet voor de verbetering van de positie van vrouwen. Kennedy Van der Laan heeft dat gisteren tijdens een afscheidsbijeenkomst voor Marian Kennedy bekendgemaakt.

Marian Kennedy, medeoprichter en –naamgever van Kennedy Van der Laan, heeft het advocatenkantoor per 1 januari verlaten om zich in de Verenigde Staten te vestigen. Ze is sindsdien als of counsel verbonden aan Kennedy Van der Laan. “Marian heeft zich altijd enorm ingezet voor de positie van vrouwen in het algemeen en die van vrouwen in de advocatuur in het bijzonder”, zegt Joost Linnemann, managing partner van Kennedy Van der Laan. “Om te waarborgen dat Kennedy Van der Laan haar visie op de positie van vrouwen blijft ondersteunen, introduceren we deze prijs. Daarnaast is ’the Marian Kennedy Fellowship’ vanzelfsprekend een ode aan Marian zelf. Deze prijs onderstreept bovendien dat bij Kennedy Van der Laan diversiteit hoog in het vaandel staat.”

Marian Kennedy (59) stond in 1992 samen met tien Nederlandse (mannelijke) collega’s aan de basis van Kennedy Van der Laan. Ze richtte zich vooral op het binden van grote nationale en internationale cliënten aan het nieuwe kantoor en initieerde daarnaast tal van activiteiten gericht op positieverbetering van vrouwen. “Ik ben blij en trots dat Kennedy Van der Laan deze prijs in het leven heeft geroepen”, aldus Marian Kennedy. “Het stelt ons in staat goede, innovatieve initiatieven te ondersteunen en onder de aandacht te brengen. Als het gaat om rechten en kansen in de maatschappij halen vrouwen het nog steeds niet bij mannen. Met deze prijs kunnen wij een bijdrage leveren om daar iets aan te doen.”

Voor ‘the Marian Kennedy Fellowship’ werkt Kennedy Van der Laan samen met Women Win, een maatschappelijke organisatie die zich wereldwijd inzet voor de empowerment van vrouwen en meisjes. Women Win treedt op als beheerder van het zogeheten Marian Kennedy Fellowship Fund. De prijs waaraan een bedrag van € 15.000 is verbonden, zal jaarlijks tijdens de inmiddels traditionele Kennedy Van der Laan bijeenkomst rond Internationale Vrouwendag (8 maart) worden uitgereikt.

Om in aanmerking te komen voor de prijs moeten personen of organisaties aan een aantal criteria voldoen. Projecten moeten maatschappelijke verbetering van vrouwen of meisjes tot doel hebben, een duurzaam karakter hebben, tot aantoonbaar effect leiden en in verschillende regio’s in de wereld implementeerbaar zijn.

 

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven