Kwaliteitsnormen deurwaarders goedgekeurd

Delen:

Staatssecretaris Albayrak van heeft de Verordening KBvG Normen voor Kwaliteit goedgekeurd. Met deze normering introduceert de beroepsorganisatie een nieuwe standaard voor de kwaliteit van de dienstverlening en het voeren van een goede bedrijfsvoering door deurwaarders. Naar verwachting treedt de nieuwe verordening in juni in werking.

De Verordening KBvG Normen voor Kwaliteit komt voort uit een richtlijn die eind vorig jaar werd vastgesteld door de ledenraad van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders KBvG. Het is een samenhangende set van bepalingen die integraal van toepassing is op iedere in Nederland gevestigde gerechtsdeurwaarder, ongeacht de omvang van de organisatie of het dienstenpakket. De kwaliteitsnormen hebben betrekking op de toegankelijkheid, continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening, bekeken vanuit vier invalshoeken: integriteit, professionaliteit, commerciële kwaliteit en continuïteit van de onderneming.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven