Partnerbijdrage van

Kwaliteitstoetsing voor bedrijfsjuristen die advocaat zijn

Delen:

Vivian van Ginkel-Claessens
Vivian van Ginkel-Claessens, Ernst & Young, voorzitter NGB-sectie Advocaat in dienstbetrekking

Het NGB organiseert voor de leden die advocaat in dienstbetrekking zijn feedback in de vorm van gestructureerd intercollegiaal overleg. Het NGB biedt in juni negen bijeenkomsten, in verschillende regio’s.

Met ingang van 1 maart 2020 zijn het nieuwe artikel 26 van de Advocatenwet en de al in juni 2017 vastgestelde Wijzigingsverordening kwaliteitstoetsen in werking getreden. Vanaf deze datum moeten advocaten, dus ook bedrijfsjuristen die advocaat in dienstbetrekking zijn, jaarlijks voldoen aan de kwaliteitstoetsen door deel te nemen aan een vorm van gestructureerde feedback.

Advocaten kunnen kiezen uit drie vormen, namelijk intervisie, peer review en gestructureerd intercollegiaal overleg. De NGB-sectie advocaat in dienstbetrekking organiseert gestructureerd intercollegiaal overleg om haar leden hierbij te faciliteren, in meerdere steden in Nederland. Ter voorbereiding hiervan zijn in 2018 en in 2019 pilots uitgevoerd. De advocaten in dienstbetrekking die als gespreksleider optreden, hebben hiervoor een professionele cursus gevolgd.

Mocht het door de Corona-maatregelen niet mogelijk zijn de bijeenkomsten live te houden, dan gebeurt dit in de vorm van video conferencing.

NGB-leden kunnen zich voor de bijeenkomsten aanmelden via de website, na inloggen (Voor leden > Secties > Advocaat in dienstbetrekking). Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Delen:

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen. Door opleidingen en bijeenkomsten stelt het NGB jou als bedrijfsjurist in staat je professionele kennis en kunde…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven