L4L Award voor Thaise advocate

Delen:

Sirikan Charoensiri. Foto L4L

De Lawyers for Lawyers Award 2017 is toegekend aan de Thaise mensenrechtenadvocaat Sirikan Charoensiri.  Zij zal de Award op 19 mei in ontvangst nemen tijdens het seminar ‘The Voice of Rights’, over advocaten en vrijheid van meningsuiting.

De jury prijst Sirikan Charoensiri voor haar ‘niet aflatende moed en betrokkenheid’ en voor het feit dat ze aandacht heeft gevestigd op de mensenrechtensituatie in Thailand. Sirikan Charoensiri is de eerste vrouw die de Lawyers for Lawyers Award krijgt.

Advocatencollectief

Sirikan Charoensiri is medeoprichter van Thai Lawyers for Human Rights (TLHR), een advocatencollectief dat kort na het einde van de militaire staatsgreep op 22 mei 2014 werd opgericht. Het collectief heeft als doel juridische hulp te verlenen en toe te zien op de mensenrechtensituatie in Thailand.

Vier strafbare feiten

Charoensiri verleent juridische bijstand in high-profile mensenrechtenzaken op een pro bono basis. In één jaar tijd werd zij aangeklaagd voor maar liefst vier strafbare feiten die verband houden met haar werk. Als zij schuldig wordt bevonden aan deze vier aanklachten, hangt haar een gevangenisstraf van tenminste tien jaar boven het hoofd. Daarnaast startte de politie een zaak tegen haar op beschuldiging van het ‘indienen van valse informatie’, omdat zij een klacht had ingediend tegen de politie. Als deze zaak wordt doorgezet, kan zij veroordeeld worden tot maximaal vijf jaar gevangenisstraf.

The Lawyers for Lawyers Award is in 2011 in het leven geroepen door de Nederlandse stichting Lawyers for Lawyers (L4L). L4L zet zich wereldwijd in voor onderdrukte advocaten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven