Laatste Raiocongres op 29 mei 2015

Delen:

RechterOp vrijdag 29 mei vindt het allerlaatste Raiocongres plaats. Prikkelende ideeën en verhalen uit de samenleving uitwisselen met bijzondere gasten staat daarin centraal. Thema van het congres is ‘Binnenstebuiten’. Medeorganisatoren Julie van Limburg Stirum (Raio rechtbank Amsterdam) en Valeri van Rosmalen (Raio rechtbank Overijssel) blikken vol elan vooruit. “Wij willen dat de verhalen van onze gasten blijven hangen”, aldus Van Rosmalen. Dat het gaat om het laatste Raiocongres, is geen reden tot rouw. “We gaan een mooi tijdperk goed afsluiten”, stelt Van Limburg Stirum, “onder meer met het Raiocabaret.”

Van Rosmalen: “Een mooi moment voor raio’s, maar ook voor rio’s en oio’s om de gevestigde namen van de rechterlijke macht te ontmoeten. En vice versa natuurlijk. Een contactmomentje tussen jong en oud. Normaal zie je alleen namen onder een arrest van de Hoge Raad staan, nu kun je zo iemand misschien ontmoeten. Zo komen er bijvoorbeeld verschillende hoofdofficieren en rechtbankpresidenten, dat zijn interessante contacten.” Van Limburg Stirum: “Om het ijs te breken, moet de opzet losjes zijn. Laagdrempelig. Het is een manier om een gezicht bij een naam te kunnen zien, om elkaar makkelijk te kunnen ontmoeten.”

Van Limburg Stirum: “Het is officieel het laatste Raiocongres. Maar dat is geen aanleiding voor een rouwrand. We gaan een mooi tijdperk goed afsluiten. Rosa Jansen (voorzitter CvB SSR) zal spreken, en natuurlijk staat het Raiocabaret er bij stil. Dat optreden is voor mij het hoogtepunt van de dag. Ik heb veel contact met deze enthousiaste cabaretgroep gehad en ga ook zelf meedoen. Geen enkele aanwezige is veilig voor ons.” Van Rosmalen: “Het laatste congres zal geen Raioreünie zijn. Er lopen de komende jaren ook nog gewoon Raio’s rond. Op het congres is plek voor 300 man, we mikken daarbij op de huidige lichting en de genodigden. We willen op het congres iets terugdoen voor de samenleving. De manier waarop blijft nog een verrassing. Ook dat past in het congresthema: het besef dat we in nauw contact staan met de maatschappij.”

Aanmelden voor het congres is mogelijk door een mail te sturen naar events@ssr.nl. Vragen over de organisatie van het congres kunnen ook naar dit adres gestuurd worden. Vragen over de inhoud van het congres kunnen gestuurd worden naar de Raiocongrescommissie: raiocongres2015@gmail.com.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven