Landelijke inning griffierechten uitgesteld

Delen:

De centrale inning van griffierechten door het Landelijk Dienstencentrum voor de Rechtspraak (LDCR) is uitgesteld. Dat blijkt uit een brief van de directeur van het LDCR aan de Nederlandse Orde van Advocaten. Het was de bedoeling dat vanaf begin september de inning van griffierechten door het centrum zou worden verzorgd.

In de brief staat: “Na een zorgvuldige afweging is recent besloten om deze invoeringsdatum te verschuiven.” Ook schrijft de directeur: “De extra tijd zal worden besteed aan de laatste tests en aanpassingen die tevens in het belang zijn van uw beroepsgroep.” Half september komt het centrum met voortgangsinformatie.

Het centrum zou de inningstaak overnemen van de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges. Alle gerechten zouden daarom met ingang van 1 september hun financiële administratie aan het LDCR moeten overdragen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven