Landelijke inning griffierechten weer uitgesteld

Delen:

MR089 NWS 2 UITSTELLENDe invoering van het nieuwe systeem voor de centrale inning van griffierechten door het Landelijk Dienstencentrum voor de Rechtspraak (LDCR) is nu voor de tweede keer uitgesteld. De Rechtspraak heeft vastgesteld dat het systeem nog onvoldoende waarborgen biedt voor een tijdige en juiste verwerking van de inningen van griffierechten.

Het nieuwe systeem zou per 1 november beschikbaar komen. Oorspronkelijk was het de bedoeling het systeem per 1 september in te voeren, maar dat werd in augustus uitgesteld in verband met laatste tests en aanpassingen.

Voorlopig blijft het huidige financiële systeem gehandhaafd.

De centrale inning van griffierechten door het LDCR betekent een vereenvoudiging van de administratie van de advocatuur en draagt bij aan tijdige betaling van het verschuldigde griffierecht. Gelet op deze voordelen zegt de Rechtspraak te blijven streven naar een spoedige invoering van een landelijke rekening-courant.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven